Slovenija
8 ogledov

Vinjen povzročil dve nesreči

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Po prvi, v kateri je bočno trčil v avtobus, se ni ustavil, ampak je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej.

Včeraj okoli 18.15 ure je 62-letni Mariborčan, voznik osebnega avtomobila, na hitri cesti H2 v Mariboru pred pokritim vkopom Melje v smeri Pesnice povzročil prometno nesrečo. "Zaradi nepravilne strani vožnje je bočno trčil v avtobus, ki ga je v isti smeri vozil 32-letni Mariborčan. V času trčenja je bilo na avtobusu 47 potnikov, nihče pa v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan," je pojasnil Miran Šadl s Policijske uprave (PU) Maribor.

Povzročitelj se na kraju nesreče ni ustavil, ampak je s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej in hitro cesto H2 zapustil na izvozu za Melje. "Po približno kilometru vožnje od kraja prejšnje prometne nesreče je pripeljal do semaforiziranega križišča z Meljsko cesto, kjer je v tem času na semaforju gorela rdeča luč za vse smeri, drugi vozniki pa so čakali pred semaforjem na vseh razvrstilnih pasovih," so pojasnili na PU Maribor. "Zapeljal je na razvrstilni pas za zavijanje desno, proti Melju, kjer je z nezmanjšano hitrostjo trčil v zadnji del vozila 32-letnega Mariborčana, ki ga je odbilo v zadnji del pred njim stoječega osebnega avtomobila." Vozilo, v katero je trčil, je vozila 60-letna Mariborčanka. V prometni nesreči so se vsi trije vozniki osebnih vozil lahko telesno poškodovali.

Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 0,89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (mg/l), preostalim trem udeležencem pa 0,00 mg/l.

Ovadili ga bodo pristojnemu tožilstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.