Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Vinjen se je zaletaval v vozila

Močno vinjen voznik najprej trčil v več vozil na parkirišču, nato vijugal po cesti in ogrožal druge voznike. Ustavila ga je še policija

Koprska policija je včeraj okoli 18.20 dobila telefonski klic o močno vinjenem vozniku v osebnem vozilu na makadamskem parkirišču, kjer je trčil v več vozil. Na cesti so ga opazili tudi policisti, ko je vozil, obračal, močno vijugal in ogrožal druge udeležence v prometu. Ob 18.25 je trčil v policijski avto in takrat jim ga je uspelo obvladati.

Policija je ugotovila, da je kršitelj vozil osebni avtomobil polo znamke Volkswagen. Na parkirišču pri Zelenem parku proti Piranski cesti je oplazil več parkiranih vozil, nato pa nadaljeval v krožišče pri tržnici ter v krožišče na Piranski cesti.

S parkirišča še na cesto

Policista sta ga z vključeno modro lučjo in kratkim zvočnim signalom poskušala ustaviti, vendar ni upošteval znakov in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval proti Semedeli. Zapeljal je nazaj na Piransko cesto in nadaljeval vožnjo proti Kopru, medtem pa vijugal ter vozil po levem in desnem prometnem pasu.

Na smernem vozišču Semedela Koper sta ga policista z vključeno modro lučjo in kratkim zvočnim signalom spet poskušala ustaviti, vendar je ta z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo. Z vozilom je pripeljal do krožišča pri tržnici, nato pa obrnil nazaj na Piransko cesto, na cesti sunkovito zavrl in ustavil vozilo na desnem prometnem pasu.

Ustavila ga je šele policija

Da bi preprečil trčenje, je policist s službenim vozilom zavil v levo in ustavil vozilo nekoliko naprej. Kršitelj je ponovno speljal, zavil levo in s prednjim levim delom svojega vozila trčil v zadnji desni del službenega avtomobila, nato pa nadaljeval vožnjo in se ustavil pred krožiščem na Piranski cesti.

Policist je službeno vozilo policije zapeljal v krožišče pred njega, da bi preprečil nadaljnje ogrožanje drugih udeležencev v prometu. Takoj zatem sta policista kriminalista pristopila do voznika in opravila identifikacijski postopek.

V njem so ugotovili, da je bil 50-letni Koprčan od leta 2006 brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Alkotest je pokazal 1,53 mg/l alkohola. Avtomobil mu je policija zasegla ter ga ovadila za kaznivo dejanje "nevarne vožnje".

Komentarjev 2