Avto
11 ogledov

Rdeče bo moč kupiti že v ponedeljek

Vinjeta Žurnal24 main
Od ponedeljka dalje bodo v prodaji nove vinjete za leto 2015. Cena se bo spremenila le za lastnike kombijev, ki se bodo odločili za nakup tedenske ali mesečne vinjete.

Nove letne vinjete, ki bodo tokrat rdeče barve, bodo veljale do 31. januarja 2016. Cene ostajajo nespremenjene. Letna vinjeta za avtomobile (2A) vas bo stala 110 evrov, za kombinirana vozila (2B), katerih prednji del je višji od 1,3 metra pa 220 evrov. V veljavo bodo stopile spremenjene cene za cestninski razred 2B, a le v primeru nakupa mesečne ali tedenske vinjete, ki bodo naprodaj šele od 1. januarja 2015 dalje. Za mesečno vinjeto bo treba odšteti 20 evrov manj kot do sedaj, torej 60 evrov, za tedensko pa 10 evrov manj, torej 30 evrov. 

Velike družine in invalidi bodo tudi ob nakupu vinjete za leto 2015 lahko zaprosili za finančno pomoč, so zapisali na spletni strani Darsa. Pomoč pri nakupu letnih vinjet 2B za leto 2015 v višini 110 evrov lahko uveljavijo vsi, ki so ob zadnji še veljavni registraciji vozila cestninskega razreda 2B uveljavili pravico do oprostitve letne dajatve za uporabo vozil v cestnem prometu za invalide ali pravico do 50 odstotnega znižanja letne dajatve za velike družine. Do enake pomoči so upravičena društva in invalidske organizacije, ki za prevoz invalidov uporabljajo vozila cestninskega razreda 2B.

Upravičenci morajo prošnjo skupaj s kopijo računa o nakupu vinjete in kopijo prometnega dovoljenja poslati na Rdeči križ Slovenije, kjer bodo v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo preverili njeno upravičenost, in takoj po potrditvi, upravičencu nakazali sredstva. 

Ob tem velja še enkrat opozoriti vse, ki bodo kupili novo vinjeto, naj shranijo račun ter spodnji del vinjete. Omenjeni dokazili je namreč obvezno predložiti v primeru reklamacije ali pridobitve nadomestne vinjete. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.