Avto
22 ogledov

Komisarka potuje s pametno aplikacijo

Dron Evropska komisija
Violeta Bulc v videu predstavlja svojo vizijo enotnega evropskega prometnega prostora.

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc igra glavno vlogo v videu, ki ga je Evropska komisija objavila na svoji spletni strani. S pomočjo pametne aplikacije za načrtovanje prometa potuje skozi vizijo "enotnega evropskega prometnega prostora".

"Odprava nepotrebnih administrativnih ovir med državami in načini prevoza, je glavni pogoj za vzpostavitev le tega," poudarja Bulčeva. Na dolgi rok si želi vzpostavitve enotne vozovnice oz. načrtovanja pametnega potovanja z različnimi prevoznimi sredstvi.

Evropejec naredi 12 tisoč km na leto

V filmčku navede več številk, ki so povezane s prometom. "Povprečen Evropejec naredi 12.000 kilometrov na leto, povprečna evropska družina za prevoz porabi 13 odstotkov družinskega proračuna, kar je približno toliko kot za hrano," poudari Bulčeva. Zato v svoji viziji poudarja dostopen, zanesljiv in varen promet.

Ker je promet še vedno odgovoren za 24 odstotkov emisij topologrednih plinov, si je po besedah Bulčeve treba prizadevati, da bo okolju prijazen. V času svojega mandata, napoveduje, si bo še posebej prizadevala za digitalizacijo, alternativna goriva in elektrifikacijo, s poudarkom na alternativnih virih energije ter internacionalizaciji tehničnih rešitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.