Slovenija
121 ogledov

Violeta Tomič prevzela Trs v svoje roke

Violeta Tomič Ana Fetih
Violeta Tomič odslej vodi stranko Trs, eno od članic parlamentarne koalicije Združena levica.

Stranka za ekosocializem in trajnostni razvoj Slovenije (Trs) je na sobotni konvenciji za novo predsednico izvolila poslanko ZL Violeto Tomić. Potrdili so tudi načrt delovanja stranke, ki ostaja trdna koalicijska partnerica ZL in si bo še naprej prizadevala za njeno še tesnejše povezovanje in skupno nastopanje, so danes sporočili iz stranke Trs.

Z mesta predsednika po štirih letih odhaja Matjaž Hanžek, sicer tudi poslanec Združene levice (ZL). Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je stranko uspešno vodil od njene ustanovitve jeseni 2011, preko napornega procesa notranje graditve in oblikovanja strankine lokalne mreže, vse do oblikovanja koalicije Združena levica ter vstopa v parlament poleti 2014. "Trs vstopa znotraj ZL v novo obdobje, v proces preoblikovanja ZL v enotno stranko, zato so potrebne vsaj delne spremembe tudi v Trsu," je pojasnil Hanžek.

V Trs sem vstopila zato, ker se v državnem zboru ukvarjam z ekologijo in kmetijstvom ter imam v tej stranki za to delo podporo. Moja kandidatura dokazuje to, da je Združena levica povezana in pretočna ter da se koalicija počasi združuje v eno, močno stranko," je po navedbah stranke dejala Tomićeva, sicer nova članica stranke.

Na konvenciji je bilo izvoljeno celotno novo vodstvo stranke.

Komentarjev 20
  • dragec 10:17 30.marec 2015.

    Moti te,kaj??? Da je levo obrnjena, bolj svobodoumna kot ti.

  • dragec 10:14 30.marec 2015.

    jebote, deklariraš se za resnega starčka, vidim, da lažeš. Ubogi tvoj vnukec, kateremu si za primer

  • jaki 09:10 30.marec 2015.

    A jebiga. Vsekakor ne ne čudi, da se pajdašta primitivca in degena mph ter dragec!