Šport
74 ogledov

Visok poraz Bojana Tokiča

Bojan Tokić olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič je moral v Londonu priznati premoč desetemu nosilcu turnirja Gao Mingu. Singapurec je potek dvoboja nadzoroval od začetka do konca in čeprav je imel naš tekmovalec v četrtem nizu dve zaključni žogici, je na koncu izgubil s 4:0 v nizih.

V nedeljo se je slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič uspel uvrstiti med 32 najboljših igralcev v Londonu. Z zmago v drugem krogu je že izpolnil svoj prvi cilj, za napredovanje pa se je pomeril s Singapurcem Gao Ningom, ki ga je v tej sezoni enkrat že premagal.

Prvi niz je pripadel Singapurcu, ki je vztrajno pritiskal na backhand Tokiča in izkoristili že prvo zaključno žogo. Tudi v drugem je bil deseti nosilec turnirja predober za našega olimpijca. V tretjem je Ning še bolj pritisnil na plin in Tokiču prepustil samo pet točk. V zadnjem, četrtem nizu je naš igralec sicer večkrat povedel, a Ning je kmalu prevzel vajeti v svoje roke in nadzoroval potek niza. Pri rezultatu 8:8 smo spremljali izenačenje, nato pa je imel Singapurec kmalu na voljo dve zaključni žogici za dvoboj. Toda Tokič se ni dal, ubranil obe žogici in izenačil na 10:10 ter nato še povedel z 11:10. Ning je uspel izenačiti, a Tokič je dobil naslednjo točko in pobegnil na 12:11. Sledilo je ponovno izenačenje, nato pa je zaključek vendarle pripadel Ningu, ki je izkoristil tretjo zaključno žogico in se veselil končne zmage.

''Še dobro, da je delovni dan, da ni tega nihče gledal, saj ni bilo ničemur podobno,'' je dejal Tokič in se s plastenko udaril po glavi. ''Oče je danes na Krnu, ne, danes je na Triglavu, včeraj je bil na Krnu, še dobro da ni gledal tega,'' je bil vidno razočaran Tokič, katerega besede dajo vedeti, kaj ga po povratku v domovino najbolj skrbi. Miroslav namreč ni le njegov oče, ampak tudi njegov trener in največji kritik.

Novogoričan dvoboja ni začel slabo, praktično si je v vseh nizih na začetku pridobil manjšo prednost, startal z 2:0 ali 2:1, a je nato Singapurec vedno znova prevzemal pobudo in osvajal nize kot za šalo. ''Nimaš kaj. Ne morem reči, da je zaradi zadnjega niza kaj bolje. Slabo sem igral, to ni bilo ničemur podobno. Vem, da sem sposoben igrati bolje, sploh zato, ker sem ga že premagal, ampak s tako igro, kot sem jaz danes pokazal, nisem imel možnosti. Enostavno si tega ne bi smel privoščiti.'' je povedal Novogoričan.

Igra ni in ni stekla, tudi selektor Bojan Rak je varovancu vseskozi govoril: ''Bojan spusti roko, kaj si tako nervozen. Igral je v krču, sploh se ni znal sprostiti. Škoda, ker če bi pokazal kar zna, bi lahko bilo tudi drugače,'' je povedal Rak. Tokič je tako turnir končal med najboljšimi 32 igralci, v šestnajstini finala. ''Res mi je žal, sploh zato, ker sem imel žreb, ki bi mi omogočil iti stopnico višje glede na Peking. Ampak priložnosti nisem izkoristil. Ni se ‘poklopilo’, ni bil moj dan. Treniraš, trudiš se, planiraš, želiš pokazati najboljše, potem pa vse skupaj pokvariš z eno tako tekmo. Danes sem se mučil sam s sabo, ni bilo ‘tajminga’, ritma, gibanja …, vse je bilo slabo. Ne rečem, ni narobe, če izgubiš proti boljšemu nasprotniku, tudi ne če izgubiš z 0:4, ampak ne proti nasprotniku, ki si ga letos že premagal, in na tak način. To je boleč poraz,'' je povedal Tokič.

Pred olimpijskimi igrami mu je nekoliko ponagajala poškodba komolca, ki pa ga tokrat ni ovirala. “Ne, nikakor, komolec je bil okej. Zdravniška ekipa je odlično opravila svoje delo, komolec ne more biti izgovor. Ni bil moj dan, na žalost se je to zgodilo na olimpijskih igrah,” je zaključil Tokič.

Namizni tenis, posamično:

Bojan Tokić : Gao Ning 0:4 (7:11, 7:11, 5:11, 12:14)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.