Slovenija
11 ogledov

Virant Vogrinu sporočil odločitev

Gregor Virant Saša Despot
Jutri se izteče rok, ki ga je prvak DLGV Gregor Virant dal poslancu Ivanu Vogrinu, da poravna dolgove svojega podjetja, sicer bo svetu stranke predlagal, naj ga pozove k odstopu s poslanske funkcije.

Predsednik stranke Gregor Virant naj bi prihodnji teden svetu stranke predlagal, naj poslanca Ivana Vogrina pozove k odhodu iz poslanskih vrst oziroma naj zapusti poslansko skupino, piše Dnevnik. Podjetje Interles, katerega solastnik je Vogrin, (vseh) dolgov upnikom namreč ni poravnalo, potem ko mu je Virant dal čas do konca marca. Virant je časniku sporočil, da je odločitev sprejel in z njo že seznanil Vogrina, v torek pa bo obvestil še poslansko skupino in v sredo svet stranke. Po seji sveta stranke bo obveščena tudi javnost. Več Virant ni želel povedati.

"Kakorkoli se bo predsednik stranke odločil, bo zame prav, ne bo nobenih osebnih, nobenih profesionalnih zamer, vsak naredi tako, kot misli, da je prav," je dejal Vogrin. Če ga bodo pozvali k odhodu, si bo vzel teden dni časa in razmislil. Na vprašanje, ali torej obstaja tudi možnost, da bi vstopil v kakšno drugo poslansko skupino (in stranko), na primer v Pozitivno Slovenijo, ni želel odgovoriti.

"Zaprto zaradi goljufije poslanca Ivana Vogrina"

Reševanje težav gre po Vogrinovih besedah počasi. Zagotavlja, da bo težave rešil, a je do konca marca premalo časa. Zatrjuje, da je podjetje poplačalo 70 odstotkov dolgov in da tako dolguje še okoli sto tisoč evrov, a so nekateri v DLGV dejali, kot navaja Dnevnik, da Vogrin dokazov o dosedanjem poravnavanju dolgov ni predložil. Kupci so jezni.

Lastniki so pred desetimi dnevi izpraznili poslovne prostore poslanca, ki jih je imel v najemu v Kopru, zamenjali ključavnico, na okno poslovnih prostorov so nalepili list z napisom Zaprto zaradi goljufije poslanca Ivana Vogrina. Več preberite na tej povezavi.

Komentarjev 5
  • crvit 09:43 06.april 2012.

    VIRANT TI SI BEBEC IN LOPOV

  • Pepe007 12:54 30.marec 2012.

    Dejstvo je, da "problematičnega" poslanca lahko samo nekdo pozove k odstopu, stranka ga lahko izključi iz poslanske skupine in iz stranke. Za ostalo pa država nima mehanizma. Če se poslanec odloči zapustiti parlament je njegova dobra volja. Še bolj pa ...prikaži več nam manjka mehanizem ugotavljanja politične škode. Če so poslanci pred petimi leti za nek zakon dvignili (ali niso dvignili) šapico in se odločitev izkaže za škodljivo, naj odgovarjajo s svojim premoženjem. Tega ni. V gospodarstvu je manager vseeno odgovoren za zgubo. Imamo 90 poslancev prejšnjega sklica, preverimo, kaj vse so naredili narobe, da jo Slovenija v krizi ni bolje odnesla.

  • KOJAK 11:30 30.marec 2012.

    Jah kaj pa naj naredi, saj na koncu se izkaže da so skoraj vsi dolžni zato, ker je nekdo dolžan njim. Vogrin naj ODSTOPI in začne delati na tem DA POPLAČA svoje DOLGOVE. Naj kaj svojega proda - dirkalne konje, ...prikaži več stroje, kakšno parcelo, hišo, avto... če je dolžan res samo 100.000 € potem pa to res ni problem.