Zdravje > Aktualno
189 ogledov

Virusi tudi med krvodajalci, zaloge krvi pa se praznijo

Zaloge krvi ZTM
Iščejo zdrave krvodajalce.

"Zaloge krvi so znižane, zato vabimo vse zdrave POZITIVCE in NEGATIVCE, da pridejo na odvzem krvi in pomagajo zagotoviti ustrezne količine krvi za naše bolnike,"  Zavod RS za transfuzijsko medicino (ZTM) poziva vse tiste, ki ste pripravljeni darovati kri. 

Na ZTM v Ljubljani vas v tem tednu pričakujejo do 17. ure, kot so zapisali, ste na odvzem krvi vabljeni tudi v Centre za transfuzijsko medicino po Sloveniji, lahko pa se udeležite tudi najbližje krvodajalske akcije.

Na zavodu za transfuzijsko medicino opozarjajo, da so virusna obolenja prizadela tudi številne krvodajalce.

Sicer pa v primeru virusnega obolenja dihal oziroma znakov okužbe z virusom gripe (slabo počutje, povišana telesna temperatura, glavobol, bolečine v mišicah, nahod in kašelj…), nikakor ne prihajate na odvzem krvi oziroma.krvodajalsko akcijo. V primeru omenjenih znakov se je lahko darujete šele dva tedna po ozdravitivi, so sporočili.

V primeru, da ste kri že darovali in se pri vas pojavijo znaki bolezni, vas prosijo, da jih o tem takoj obvestite, preko spletne strani (krvodajalec@ztm.si)

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.