Svet > Hrvaška
87 ogledov

Vis med tremi najbolj romantičnimi destinacijami

Vis Katarina Pernat
Turisti odkrivajo in obožujejo Vis.

Tuji mediji vzadnjem času Hrvaško uvrščajo na različne sezname najboljših destinacij na svetu. Ena od takšnih je tudi otok Vis, ki so ga v ZDA uvrstili med najbolj romantične destinacije. 

"Beyonce in Jay-Z sta obiskala Vis, še preden je postal popularen. In vemo zakaj: to je eden od najbolj romantičnih krajev," so zapisali v ameriški reviji Harper’s Bazaarki kot razlog za to svojo trditev navajajo vonj borovcev, prelepo kamnito obalo in seveda tamkajšnje plaže.

Kot eden izmed najbolj romantičnih krajev za poroko pa je po mnenju časopisa tamkajšnja znamenita trdnjava Port George.

Uporabniki spletne strani European Best Destination, ki so lahko zbirali med tristo evropskimi plažami, pa so najlepšo plažo našli ravno tako na enem od najbolj oddaljenih naseljenih otokov na Hrvaškem. 

To je plaža Stiniva, ena manjših plaž na Visu, ki leži na južni strani otoka. Znana je po tem, da jo z morske strani zapirata visoki steni, med katerima je le nekaj metrov širok prehod za plavalce ali čolne. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.