Slovenija
76 ogledov

Višja denarna pomoč za novorojenčke

Novorojenček. Shutterstock
Od 1. junija bo enkratna denarna pomoč ob rojstvu otroka v Mariboru višja za 25 evrov.

Mariborska občina bo enkratno denarno pomoč ob rojstvu otroka  s 1. junijem iz 105 evrov zvišala na 130 evrov. Mariborska občina sofinancira tudi nakup mlečne formule.

V proračunu za denarno pomoč ob rojstvu bo mariborska občina  zagotovila dodatnih 12.000 evrov, z dvigom na 130 evrov pa bi zajeli okoli 400 otrok. V preteklih letih je pomoč dobilo 760 otrok.
 

Zvišanje enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka so nedavno napovedali tudi v Ankaranu, kjer se bo znesek z 200 dvignil na 500 evrov. Gre za del politike s katero skušajo vzpostaviti strategijo demografskega razvoja v starajoči občini.

Ponekod kar tisoč evrov

Enkratno denarno pomoč ob rojstvu otroka sicer izplačuje večina slovenskih občin, a ne vse v enaki višini in vsem družinam, ne glede na socialni status. 

V Ljubljani tako denimo denarno pomoč dobijo le socialno šibki, pomoč znaša 380 evrov. Najbolj radodarni pa so v občini Komen ter oblini Moravske Toplice, kjer ednmkratna denarna pomoč znaša tisoč evrov, v Novi Gorici novopečeni starši dobijo 500 evrov, v Ajdovščini 400.

Druge občine staršem ob rojstvu otroka podarijo me 150 in 300, ponekod znesek zvišujejo glede na število otrok.

Preberite:

Komentarjev 2