Šport
36 ogledov

Višnarjeva za konec v finalu

Katja Višnar EPA
Norveška smučarska tekačica Maiken Caspersen Falla je zmagovalka klasičnega sprinta za svetovni pokal v Drammnu. Katja Višnar je osvojila šesto mesto.

Zadnji sprint svetovnega pokala v teku na smučeh v sezoni 2014/2015 se je končal s popolnim norveškim zmagoslavjem. Najhitreje in najbolj spretno je finalni obračun klasičnega sprinta pretekla olimpijska prvakinja iz Sočija Maiken Caspersen Falla.

Druga je bila šele 29. v kvalifikacijah Heidi Weng, na tretjem mestu pa je pristala Marit Bjoergen, ki je tako osvojila tudi mali kristalni globus v sprintu. Katja Višnar je z drugim časom kvalifikacij ter končnim šestim mestom znova dokazala, da sodi v sprintersko elito.

Višnarjeva se je kot druga v drugi četrtfinalni skupini uvrstila v polfinale, kjer si je v nadaljevanju kot srečna poraženka pritekla nastop v finalu. Alenka Čebašek je za pet sekund zgrešila nastop v izločilnih bojih, kar je zadostovalo za končno 42. mesto. V finalu je Višnarjeva takoj zaostala in tekla v ozadju, skušala držati priključek z najboljšimi, a v zadnjih metrih ostala brez moči za boj za vrh.

"Z današnjim nastopom sem zadovoljna, ker za to tekmo nisem toliko trenirala, saj sem bila bolna, to se mi je poznalo že v polfinalu, zato res nisem imela moči za kaj več v finalu in zaradi tega sem finala zelo vesela," je Višnarjeva povedala po nastopu, potem ko je v skupnem seštevku sprinta osvojila šesto mesto, pred njo je le četverica Norvežank ter Švedinja Stina Nilsson.

"Zadovoljna sem s šestim mestom, enako je kot v lanski sezoni, a so v tej sezoni Norvežanke izjemno močne. Sezono sem začela dobro ter jo tudi dobro končala, vmes pač ni šlo vse po načrtih, čeprav sem bila dobro pripravljena. Imam namen podaljšati sezono do aprila, startala bom na nekaj tekmah tukaj na Norveškem," je še povedala Višnarjeva.

V skupnem seštevku vodi Bjoergnova (2028 točk) pred rojakinjama Weng (1261) in Therese Johaug (1248), najboljša Slovenka je Katja Višnar na 24. mestu (260). 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.