Šport > Nogomet
91 ogledov

Visoko zmago pospremili dve izključitvi

maribor celje pokal prvak milanič volaš handanović Boštjan Tacol
Nogometaši Maribora so v tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Kopru premagali Luko Koper s 4:1 (3:0). Olimpija je premagal Domžale z 1:0 (1:0).

Po treh zaporednih remijih (Domžale, Krka, Olimpija) je državne prvake čakalo še gostovanje pri vedno neugodnem moštvu Luke Koper. A so ga uspešno in brez pretresov prebrodili, do treh točk so prišli brez kakršnih koli težav. Zmago so si praktično zagotovili že v prvem polčasu, ko so izkoristili dve hudi napaki domačih in pa tudi igralca več na igrišču. Pred prvim golom, ki so ga gosti dosegli z upravičeno dosojene bele točke, je moral predčasno pod prho mladi domači vratar David Adam.

Mariborčani so takoj pokazali, da jih na gostovanju na Obali zanimajo le tri točke. Takoj so prevzeli terensko premoč, Adam je v prvih desetih minutah dvakrat odlično posredoval po strelih Agima Ibraimija. Pri domačih je poskusil Žiga Smrtnik, a tudi Jasmin Handanović je bil zanesljiv. V 23. minuti pa so domači naredili neumnost, Nenad Srečković je neprepričljivo podajal žogo svojemu vratarju, a je bil pri njej prej Luka Zahovič, ki ga je Adam podrl, s tem pa si prislužil rdeč karton, Mariborčani pa enajstmetrovko. To je zanesljivo izvedel Dalibor Volaš.

Ofenziva vijoličastih

Številčno močnejši vijoličasti so nadaljevali z ofenzivo, v 29. minuti je Damjanu Boharju domača obramba poklonila novo priložnost, mariborski igralec se je sam znašel pred vratarjem Vasjo Simčičem, ki je po izključitvi Adama prišel med domači vratnici, in ga z diagonalnim strelom tudi premagal. Izid polčasa je postavil Zahovič, ki je izkoristil podajo z leve strani Mitje Vilerja. Ob koncu polčasa so imeli polpriložnost tudi domači, toda izid je ostal nespremenjen.

Da so Mariborčani prepričani v uspeh, sta pokazali menjavi ob polčasu, ko sta v igro vstopila mlada Damjan Vuklišević in Dejan Vokić. V 56. minuti pa so izid povišali, ko je sodnik Dejan Balažič po prekršku Gregoriča nad Volašem spet dosodil enajstmetrovko. Na podoben način kot prvo je tudi drugo izkoristil Volaš.

V 64. minuti so bile moči na igrišču številčno izenačene, saj je sodnik izključil še Petra Stojanovića, ki je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Mateja Pučka. Koprčani so imeli iz enajstmetrovke priložnost, da zaostanek znižajo, a je Goranu Galešiću Handanović strel ubranil. Priložnost za gol je imel nekaj trenutkov pozneje tudi Jan Andrejašič, toda v kazenskem prostoru je bil po podaji iz prostega strela za las prekratek. Tudi gosti so imeli še priložnosti, zapravila sta ju Volaš in Vokić.

V zadnji minuti pa je vendarle prišlo do spremembe izida, domači so dosegli častni gol, potem ko se je po prostem strelu z leve strani v kazenskem prostoru spretno znašel Miha Blažič, ki je Handanovića premagal kar s peto.

Ljubljančani le še točko za Celjani

Domžalčani so tretji zaporedni derbi, naprej proti Mariboru, nato z lokalnim tekmecem Radomljami in danes v boju za Evropo z Olimpijo, začeli brez Dejana Milića, Zenija Husmanija, Aladina Šišića in Veljka Simića. Ljubljančani na drugi strani, ki so na prvem gostovanju ob Kamniški Bistrici osvojili točko, doma pa nato tri, pa so Domžale pripotovali samozavestni po dobrem nastopu v sredo proti Mariboru.

Domžalski nogometaši so od prve minute zagospodarili na zelenici, igro preselili na stran Olimpije, kjer pa se je večina domačih napadov končala na robu kazenskega prostora. Viden je bil predvsem Brazilec Juninho, ki je sam nekajkrat skušal presenetiti Darka Brljaka, nekajkrat pa lepo razigral soigralce. Olimpija je čakala na svoje priložnosti in prvo dočakala v 26. minuti, ko je z več kot 20 metrov nevarno streljal Stjepan Babić, a je bil Nejc Vidmar na mestu in izplen je bil prvi kot na tekmi. Že v naslednjem napadu pa je Roka Baskero na dobrih 20 metrih s prekrškom ustavil Kenan Horić. Miha Zajc je prosti strel izvajal dvakrat, prvič se je živi zid Domžal prekmalu približal izvajalcu, v drugem pa je mojstrsko ugnal Vidmarja s strelom v vratarjev levi zgornji kot gola.

Varovanci Luke Elsnerja so klub zaostanku prevzeli pobudo na igrišču, a spet brez pravega zaključka. Nov hladen tuš pa so doživeli v 40. minuti, ko je Darko Zec po prekršku nad Andražem Šporarjem prejel rdeči karton in moral z igrišča. Že v sodnikovem podaljšku je bil v obetavnem protinapadu Šporar, Nejc Vidmar je bil pravočasno iz vrat in na robu kazenskega prostora, Šporar pa je pri tem skušal z odigranem padcem izsiliti 11-metrovko. Nogometaša sta se zagrabila in po prerivanju prislužila vsak svoj rumeni karton.

Babić na eni in Benjamin Morel na drugi strani sta že v uvodni minuti drugega dela opozorila, da ekipi z izidom nista zadovoljni. Prvo veliko priložnost je imela Olimpija, ko je v 59. minuti zagrozil Šporar. Istega igralca je v 68. minuti lepo zaposlil Aleksander Rodić, a se je izkazal Vidmar, ki je žogo odbil v kot. Po kotu je nevarno z razdalje poskušal Nik Kapun. Domžalčani se niso predali, kar je dalo Olimpijinim napadalcem, predvsem Šporarju, precej prostora, da so stalno pretili z višanjem izida, ki pa se ni več spremenil. Zadnjo priložnost so imeli domači, ko je v sodnikovem podaljšku s kakšnih 18 metrov prosti strel izvajal Uroš Korun, a streljal previsoko.

Prihodnji teden Domžale že v soboto doma gostijo Gorico, Olimpija pa v nedeljo odhaja na gostovanje v Novo mesto.

Prva Liga TS, 27. krog:

Luka Koper : Maribor 1:4 (0:3)
Domžale : Olimpija 0:1 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.