Vizita za živali > Festival
56 ogledov

Informacije za obiskovalce Sejma za ljubitelje živali

1. sejem za ljubitelje živali
1/8
Saša Despot
Pestro dogajanje čez cel dan, vstopnine letos ni!

Danes je v Češminovem parku v Domžalah drugi Sejem za ljubitelje živali! Med 9.00 in 17.00 se bo dogajalo toliko zanimivih stvari, da bi bilo največji dogodek za ljubitelje živali pri nas res škoda zamuditi.

Uradno ga bo s svojim govorom otvoril župan Občine Domžale Toni Dragar. Rdeča nit dogodka je odgovorno skrbništvo živali, o tem bo spregovoril tudi naš častni gost, direktor Uprave za varno hravo, veterinarstvo in varstvo rastlin Janez Posedi

Vstop je letos prost, vabljene predvsem družine z otroki in skrbniki psov s svojimi kužki.

sejem 2016 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kot lahko vidite iz v zgornji galeriji in na spodnji fotografiji, je bilo v Domžalah za obiskovalce že pred deveto vse pripravljeno. 

Kje parkirati

Ker se Češminov park nahaja ob središču Domžal, lahko domačini do dogodka pridejo peš. 

Parkirišče - Sejem za ljubitelje živali | Avtor: SLŽ SLŽ
Vsem, ki se boste v Domžale pripeljali z avtom, svetujemo, da parkirate na velikem makadamskem parkirišču pri supermarketu Tuš in Zdravstvenemdomu (Ulica Matije Tomca, 46°08'22.0"N 14°35'45.5"E). Od dogodka je parkirišče oddaljeno le pet minut počasne hoje.

Lahko se odoločite tudi za parkitišče ob Stadionu Domžale (Kopališka cesta, 46°08'05.5"N 14°36'03.2"E), ki je od Češminovega parka oddaljen dve minuti dlje kot parkirišče pri Tušu.

V Domžalah je na voljo več manjših brezplačnih parkirišč, brezplačne so tudi modre cone, ki v nedeljo ne bodo časovno omejene. Nikar pa ne parkirajte tam, kjer to ni dovoljeno. Inšpektorji ne bodo počivali, čeprav bo nedelja. Parkirišč bo za vse dovolj, manjša parkirišča tik ob Češminovem parku pa bodo namenjena sodelujočim na sejmu. Poskrbeli bomo tudi za usmerjevalne table.

Prinesite potrdilo o cepljenju

Socializiranim in prijaznim psom je vstop na Sejem za ljubitelje živali dovoljen. Nujno pa morajo biti vsi psi redno cepljeni proti steklini, s seboj morate imeti dokazilo o cepljenju, ki ga imajo v potnem listu. Brez potrdila vstop vašim kužkom ne bo dovoljen.

1. sejem za ljubitelje živali | Avtor: Saša Despot Saša Despot
S seboj imejte tudi vrečko za pobiranje morebitnih iztrebkov. Na Sejmu za ljubitelje živali je pobiranje iztrebkov obvezno, psi pa morajo biti ves čas na povodcu. 

Sejem, ki seveda ne bo samo sejem, je namenjen ljubiteljem živali, zato živali ne bomo vznemirjali. Prepovedano jih bo hraniti in se jih dotikati brez dovoljenja skrbnikov. Če bomo na sejem prišli s psom, poskrbimo, da ta ne skače v druge pse, čeprav bi se le igral. Na sejmu bodo namreč psi pomočniki, terapevtski psi in drugi delovni psi, ki jih ne smemo motiti brez dovoljenja skrbnikov.

Na našem dogodku bo veliko drugih živali, ki ne marajo vznemirjanja, zato se jim s svojimi kužki ne približujemo.

Kaj nas čaka

Težko je na kratko opisati, kaj vse nas čaka, zato bomo le strnili nekaj vsebine, celoten program dogajanja pa bomo objavili v petek.

Obiskali nas bodo ljubki dihurčki in člani društva Zverinice, spoznali bodo tudi številne terapevtske živali, ki nam jih bodo pokazali Ambasadorji nasmeha.

Sejem za ljubitelje živali - Bioexo | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Za pasje skrbnike bo na voljo prava delavnica o masaži psov, imeli bomo delavnico izdelovanja tekočine za izpiranje pasjih ušes, brezplačne preglede sklepov podjetja Animacel, pasji vrtec, učili se bomo tudi pravilnega hranjenja psov. Psi se bodo razveselili simpatičnih Pedigreejevih hostes, ki bodo delile brezplačne vzorčke žvečljivih dentalnih palčk Pedigree® DentaStix™. Tako bomo skupaj preventivno poskrbeli tudi za dentalno zdravje naših kosmatincev.

Izjemno pester program pripravlja Kinološka zveza Slovenije s svojim II. Kinološkim dnevom, kjer bomo spoznali številne pasme psov, pasje discipline, terapevtske pse in službene pse.

Ves čas sejma boste lahko spoznavali kače, kuščarje in insekte, ki jih bodo pripeljali člani Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo. Očarani boste nad konji Konjeniškega kluba Gibanje in nad živalmi s kmetije, ki jih bodo pripeljali z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.

Spoznali boste vestne gojitelje ptic iz Društva Lišček Kranj, s svojimi pticami pa se nam bo pridružil tudi član Društva za varstvo in vzgojo ptic Domžale. Strokovnjaki s podjetja Pfizer pa nas bodo seznanili s klopnim meningitisom in o možnosti cepljenja pred to smrtonosno boleznijo. 

Svoje aktivnosti znotraj Eko šole in šolskega sklada bo predstavila OŠ Domžale, ki nam je za namen sejma posodila del svojega zemljišča. Spoznali bomo dobrodelna društva, Hrtji Svet, DZZŽ Ljubljana, DZZŽ Kranj, Slovensko društvo za pomoč hrtom, Slovensko vegansko društvo …

Nikar ne zamudite pestre izbire, ki vam jo bodo ponujale stojnice in na zabavne vsebine za otroke, kot sta napihljiv grad ali poslikava obraza.

Nikar ne razmišljajte o kuhanju nedeljskega kosila, saj bo tam dovolj izvrstne hrane za vse. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • nergač 11:17 11.september 2016.

    Glede na izredno agresivno oglaševanje (tudi na Žurnalu24), ki spremlja to prireditev, menim, da je izrodek kar blizu resnici...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:40 11.september 2016.

    Zgleda bo največji poudarek na psih; potem konjih nato eksotičnih živalih in nazadnje pticah. Zanimivo da niso nič mačke omenjene al pa miši, podgane, hrčki oziroma na splošne kkšne manj zahtevne živali.

  • vzev 10:18 11.september 2016.

    Noben ljubitelj živali ne bo vozil svoje živali na tele sejme. Za žival res ni boljšega, kot imeti okoli sebe tale vrvež ljudi.