Vizita za živali > Festival
79 ogledov

To pa je vročina!

Festival za ljubitelje živali Anže Petkovšek
Pri zunanji temperature zraka 34 stopinj Celzija, je temperatura v avtu po 60 minutah že ...

Temperatura v avtu se v teh vročih dneh zelo hitro dviga. Na vsakih 15 minut se lahko temperatura v zaprtem avtomobilu na soncu dvigne za deset do 15 stopinj Celzija.

To pomeni, da se vročina, ki lahko povzroči tudi smrt, pri zunanji temperaturi komaj 22 stopinj Celzija, v avtomobilu pojavi že po dvajsetih minutah. Po napovedih Agencije RS za okolje se bodo v naslednjih dneh temperature dvignile tudi nad 35 stopnj Celzija, zato veterinarji toliko bolj opozarjajo, da živali nikoli, niti za nekaj minut, ne puščamo v avtomobilu.

Pse nikakor ne smemo pustiti v vročem vozilu niti za kratek čas, saj se to lahko tragično konča. Pravilnik o zaščiti hišnih živali tudi določa, da če opazimo psa v zaprtem parkiranem avtomobilu, pokličemo policijo ali veterinarsko inšpekcijo, ” opozarjajo pri Oplu, ki so leta 2015 odprli prvi psom prijazen salon. “Če se torej kdorkoli odpravi po opravkih v Oplov salon ali servis, lahko brez skrbi vzame s seboj tudi štirinožnega prijatelja, ki v tem primeru počaka v senci salona ter se lahko osveži tudi z vodo,” pojasnjujejo.

Psom prijazni

Prav tako je v Oplovi ponudbi dodatne opreme na voljo izbor kvalitetne originalne dodatne opreme za varen in udoben prevoz psov. V njihovi ponudbi najdemo tudi varnostne mreže, podloge za prtljažni prostor, senčnike in podobno.

Vozila z dodatno opremo za pse ponujajo za testiranje tudi medijem ter tudi na ta način osveščajo voznike o varnem prevozu živali. Lani so skupaj z zavetiščem Gmajnice izpeljali tudi široko dobrodelno akcijo iskanja doma zapuščenim kužkom, na raznih prireditvah pa skupaj s svojimi partnerji in podjetjem Mr. Pet ozaveščajo obiskovalce o pravilnem prevozu psov.

Na Festivalu za ljubitelje živali so z obširno predstavitvijo obiskovalcem predstavili, kako varno prevažati psa v prtljažniku in na zadnjih sedežih. Za najmlajše so pripravili tudi zabaven izziv, s posebno varnostno oprsnico so morali v avto pravilno privezati plišastega psa.

Na spletni strani opel.si imajo poseben zavihek Psom prijazni, kjer so naštete njihove aktivnosti in nasveti za pravilen prevoz psov.

Priljubljeni med pasjimi skrbniki 

Na Festivalu za ljubitelje živali so se številni pasji skrbniki in njihovi psi ustavili na info točki Opla ter preverili mestnega terenca Mokko X, elegantno Zafiro, karavansko različico Astre in prostorno Combo Tour

“Za pasje skrbnike in njihove kosmatince je zagotovo najbolj primerno in najbolj prostorno družinsko vozilo Zafira. Prav tako pa se psi udobno in varno prevažajo tudi v drugih Oplovih modelih kot so ADAM, Corsa, Astra, Mokka X, Crossland X ali Insignia,” ugotavljajo pri Oplu. Pasjim skrbnikom svetujejo, da vgradijo zaščitno mrežo, za pse pa je zelo primeren tudi boks za v prtljažnik.