Vizita za živali > Leksikon bolezni
287 ogledov

Pozor! Trava lahko psu zleze v sluhovod

pes, jack russell Profimedias
Kako poskrbimo za preventivo in kdaj je potreben obisk pri veterinarju.

Dnevi so vse toplejši, z njimi pa prihaja tudi pogosta pasja nadloga ...

"Trava je poletna nadloga, ki povzroča pri psih kar precej nevšečnosti. Lahko zleze v sluhovod, se zatakne med dlake na tačkah, lahko kamorkoli po telesu, v oko ..." opozarja dr. vet. med. Iris Selan s Klinike Tristokosmatih.

Pojasnjuje, da se trava ne zarase: "V bistvu se zapiči, predvsem je to zadrega pri dolgodlakih psih, kje se ujame med dlake in potem potuje skozi kožo, lahko tudi dokaj globoko."
 

Nasveti skrbnikom

Vsem pasjim skrbnikom svetuje, da redno pregledujejo kožo, tačke, uhlje: "Posebno pri bolj kosmatih svetujemo, da se jih  postriže ali pobrije čimbolj na kratko, da ima trava manj možnosti, da se zaplete in predvsem imamo mi boljši pregled."
 
Obisk pri veterinarju svetuje, če vidite, da si pes stalno liže eno in isto mesto, na primer na tački, kjerkoli na telesu, če stresa z glavo, se praska po ušesih, joka, je nemiren, če ima oteklo, pordelo oko ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.