Vizita za živali > Novice
525 ogledov

Ali psi lahko jejo sir?

Sir Profimedias
Veliko psov ima – podobno kot ljudje – laktozno intoleranco, zaradi česar sira strokovnjaki na pasjem jedilniku ne priporočajo.

Sir je mlečni izdelek, zato ni najprimernejša hrana za pse. Veliko štirinožcev ima podobno kot nekateri ljudje laktozno intoleranco, zaradi česar se morajo popolnoma izogibati mleku in mlečnim izdelkom. 

Psi, ki imajo laktozno intoleranco, imajo, po zaužitju mlečnih izdelkov težave z vetrovi in prebavo. Nekateri odrasli psi pa imajo lahko težave tudi s prebavljanjem mlečnih beljakovin, saj so te v prvi vrsti namenjene mladičem, je za portal Iheartdogs dejala veterinarka Kathryn Primm.

V omejenih količinah

Strokovnjakinja zato svetuje, da če psu že želite dati sir, se prej prepričajte, da ne vsebuje nobenih aditivov. Še posebej bodite pozorni, da ne vsebuje čebule ali česna, ki lahko pri psih povzročita resne zaplete. 

Psom, za katere veste, da nimajo težav z laktozno intoleranco, pa sir ponudite v zelo omejenih količinah, pravi veterinarka. Majhni koščki sira so lahko primerna nagrada za dobro opravljeno nalogo med treningom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.