Vizita za živali > Novice
5169 ogledov

Korenje v bistvu ni dobro

"Zajci ne pridejo v supermarket, da bi si kupili vrečko korenčka."

Živali govorijo le v risankah in le v risankah je korenje dobro za zajce. Čeprav je Zajček Dolgoušček v vsaki epizodi slastno grizljal korenček, strokovnjaki opozarjajo, da je ta vrsta zelenjave za zajce v resnici škodljiva.

Korenček jim škodi

V britanski neprofitni organizaciji The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) namreč opozarjajo, da s tem ko zajce hranimo s korenjem, pripevamo k njihovi debelosti. Ker ima korenje visoko vsebnost sladkorja, strokovnjaki opozarjajo, da ta ne bi smel biti glavna hrana za te živali in da jim ga lahko ponudimo le kot "občasen priboljšek."

Zajec  | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Zajci jedo travo in seno

Prav tako pa za zajce ni primerna niti solata. V nevladni organizaciji opozarjajo, da lahko ta vrsta zelenjave fermentira v želodcu živali, kar povzroča napenjanje in prebavne težave.

"Ljudje menijo, da morajo njihovi zajci jesti korenje, ker to počne Bug Bunny. Ampak to je risanka – pravi zajci ne govorijo in prav tako ne bi smeli prepogosto jesti korenja," je dejala strokovna sodelavka RSPCA Rachel Roxburgh.

"Zajci v divjini jedo travo in seno. Ne pridejo v supermarket, da bi si kupili vrečko korenčka," je dejal tiskovni predstavnik organizacije in svetoval, naj zajcem vsak dan postrežemo snop sena, velikega približno toliko kot zajec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.