Vizita za živali > Novice
127 ogledov

Krave imajo rade glasbo: Najboljša publika

krave poslušajo glasbo Profimedias
Krave so inteligentna, družabna bitja, ki obožujejo glasbo.

"Najboljša publika", je zapisal nemški glasbenika pod video posnetek. Ta prikazuje veliko druščino krav, ki so se očitno razveselile glasbe in  nepričakovanjega koncerta kitarista, ki jih je presenetil med pašo. 

Harmonika zažiga

V mestu Garmisch v Nemčiji je domačin kravam zaigral na harmoniko...

Ameriški glasbeniki iz Clevelanda pa so se odločili celo za preizkus. Očitno jih je zanimalo, kateri instument kravam bolj odgovarja. Je to obooa, violina ali vendarle kitara?

Sicer so se raziskovalci že lotili raziskav tudi na to temo. Na univerzi  v Leicestru so na primer ugotovili,  da so ušesom krav še posebej prijazne skladbe kot npr. Bridge over troubled water Simona and Gurfunkela, Perfect day Louja Reeda ali Beethovnova Pastoralna simfonija.

Ravno nasproten učinek - ( krave so dajale manj mleka) - pa imajo bolj dinamične skladbe. Krave denimo ne marajo skladbe Back in the USSR znamenitih Beatlov.

Kakorkoli, od poskočnice s harmoniko, do jezza in rock and rolla, kravji glasbeni okus je širok. Čeprav, vsaj tako je videti s posnetka; jim improvizirane poskočnice vendarle ne odgovarjajo...

Preberite še:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.