Vizita za živali > Novice
1208 ogledov

Medved v italijanskem Trentu napadel sprehajalca

Medved
Sprehajalcu se je uspelo rešiti s skokom v korito jezera.

V bližini jezera Lamar v italijanski pokrajini Trento je rjavi medved v soboto zvečer napadel 70-letnega sprehajalca s psom. 70-letnik je utrpel poškodbe rok in nog, poškodovan je bil tudi njegov pes, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Sprehajalcu se je sicer uspelo rešiti pred najhujšim s skokom v korito jezera. Reševalci so ga nato odpeljali s helikopterjem v bolnišnico v mestu Trento. Po poročanju italijanskih medijev napadeni ni utrpel smrtno nevarnih poškodb.

Med njimi slovenski medvedi

Rjavi medvedi v pokrajini Trento na severu Italije že dlje časa po poročanju tamkajšnjih prebivalcev povzročajo težave. V minulih letih se je zgodilo več napadov na ljudi. V pokrajini Trento naj bi trenutno živelo več kot 50 rjavih medvedov.

Leta 1999 so na območju uvedli Interreg projekt, ki ga je podprla takratna Evropska skupnost, katerega cilj je bil na severozahodu pokrajine Trento ohraniti še zadnje domače populacije rjavih medvedov v Alpah.

V ta namen so v naravo izpustili devet rjavih medvedov. Medvede, ki so jih izpustili v naravo, so med drugim pripeljali tudi iz Slovenije

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.