Vizita za živali > Novice
3033 ogledov

Za to vas bodo oglobili

profimedia
Dlake povzročajo mašenje vodnih filtrov.

"V vročih poletnih dneh smo zaznali, da nekateri lastniki psov za njihovo osvežitev poskrbijo s kopanjem v fontanah, kar med drugim povzroča mašenje vodnih filtrov zaradi dlak," ugotavljajo na MOL-u, od koder lastnike naprošajo, da svojih hišnih ljubljenčkov ne vodijo v fontane.

Po Odloku o urejanju in čiščenju občinskih cest in javnih zelenih površin namreč velja prepoved kopanja psov v fontanah. Če vas pri tem ujamejo, vas bo doletela kazen v višini sto evrov.

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Na Molu svetujejo, da ob vročini pojdimo na daljše sprehode raje zjutraj ali zvečer.  Sicer pa svežo vodo lahko nalijete v posodo, ki jo odgovorni lastniki imate vedno pri sebi in  natočite tudi na pitnikih, ki jih je po središču mesta, pa tudi v njegovi okolici kar nekaj. 

Kje so ljubljanski pitniki

V centru Ljubljane si pitniki sledijo od Pogačarjevega do Gornjega trga, ptina voda, ki je ves čas prijetno hladna je tudi na igriščih v Tivoliju in Navju, pa ob Koseškem bajerju in Cankarjevem vrhu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice