Vizita za živali > Novice
1693 ogledov

Povpraševanje po njihovem delu strmo narašča

Tačke pomagačke Tačke pomagačke
Tačke pomagačke razpisujejo testiranje o primernosti psov za terapevtsko delo.

Ste že slišali za Slovensko društvo za terapije s pomočjo psov Tačke pomagačke, ki nudi pomoč pri rehabilitaciji, izboljšanju počutja in zdravja otrok, mladostnikov, starostnikov ter oseb s posebnimi potrebami? Društvu je Ministrstvo za zdravje dodelilo celo status humanitarne organizacije ter status društva, ki deluje v javnem interesu na področju zdravstvenega varstva.

1/6
Tačke pomagačke

"Trenutno v društvu deluje okoli 70 terapevtskih in pripravniških parov, ki svoje prostovoljstvo opravljajo v že prek sto ustanovah širom Slovenije," nam je pojasnila predsednica društva Slavica Mrkun. Med drugim so zelo dejavni v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, v Psihiatrični bolnišnici Ljubljana, v številnih varstveno-delovnih centrih, v domovih za ostarele, v osnovnih in srednjih šolah, tudi v osnovnih šolah s prilagojenim programom, v knjižnicah, v vrtcih in tako dalje.

"Strokovno osebje v ustanovah spoznava in priznava, da psi znatno pripomorejo k vzdrževanju, ohranjanju in pridobivanju večjih umskih zmožnostih in motoričnih spretnosti. Posebej to velja za otroke in odrasle z motnjami v razvoju in za posameznike po poškodbah, za onkološke bolnike, za oslabele, za paciente z nevrološkimi in degenerativnimi obolenji in druge," je naštela predsednica.

Pojasnjuje, da so psi odlični motivatorji, ki spodbujajo posameznika ali skupino k aktivnemu sodelovanju na kognitivnem in fizičnem področju. Povpraševanje po njihovem delu pa strmo narašča tudi v Sloveniji.

Lahko postanete del ekipe

"Če imate socializiranega in šolanega psa in ste morda kdaj razmišljali, da bi skupaj z njim namenili del svojega prostega časa delu z otroci, mladostniki in starostniki, potem je sedaj pravi čas, da se jim pridružite," pozivajo v društvu.  

Društvo Tačke pomagačke razpisuje testiranje o primernosti psa za terapevtsko delo. Testiranje bo v zadnjih dneh januarja 2018 v društvenih prostorih na Šmartinski c. 152 v Ljubljani. Vse potrebne informacije v zvezi prijave na testiranje najdete na njihovi spletni strani www.tackepomagacke.si – okno Aktualno ali na njihovi FB strani.

Prijave kandidatov bodo zbirali do vključno 12. januarja 2018 na naslovu: info@tackepomagacke.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice