Vizita za živali > Novice
5305 ogledov

Psi, ki ne marajo otrok

pes Profimedias
Da bi razumeli reakcijo psov, se moramo postaviti v njihovo kožo, je za portal Iheartdog povedala veterinarka Kathryn Primm.

Psi, ki niso odraščali v bližini otrok, se lahko malčkov bojijo ali pa jih zaradi njihovega razposajenega obnašanja dojemajo kot grožnjo.

Nekateri psi ne marajo otrok ali pa se malih razgrajačev celo bojijo. Za razliko od odraslih ljudi, psi ne vedo, da so otroci neškodljivi, zato se lahko živalim, ki niso odraščale v bližini otrok zdijo glasni, nepredvidljivi in nevarni.

Otroci se jim morda ne zdijo kot ljudje

Da bi razumeli reakcijo psov, se moramo postaviti v njihovo kožo, je za portal Iheartdog povedala veterinarka Kathryn Primm. Psi komunicirajo s telesom in zvoki, ob tem pa so vajeni, da odrasli ljudje za sporazumevanje uporabljajo jezik, zato se psom otroci, ki komunicirajo na preprostejši način, ne zdijo kot ljudje.

Pasje razumevanje ljudi temelji na njihovi govorici telesa, na podlagi katere interpretirajo dogajanje okoli sebe. Majhni otroci imajo lahko pogosto nenadne, odrezave in nepričakovane gibe. Lahko se gibljejo okorno in so nenamerno vsiljivi do hišnih živali. Poleg tega pa imajo tudi višji glas od odraslih. Vse to pa lahko pri psih povzroča nemir in vznemirjenje.

Med odraščanjem se pes med drugim nauči tudi, kako se obnašati do ljudi. Če v prvih mesecih življenja nima stika z otroki, se jih lahko kasneje boji ali pa jih dojema celo kot grožnjo. Kljub temu pa ni nikoli prepozno, da svojega psa naučite sobivanja z otroki. Prosite ga naj tiho in mirno leži, ko so v bližini otroci, njegovo poslušnost pa nagradite z njegovim najljubšim priboljškom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice