Vizita za živali > Novice
119 ogledov

Skotile so se tri saharske mucke

Saharska mačka Profimedias
Oskrbovalci v parku upajo, da bodo male mucke del vzrejnega programa in da bodo z njihovo pomočjo saharske mačke lahko ponovno vrnili v divjino v Izraelu.

V Izraelu so se skotili trije težko pričakovani mladički saharske mačke (Felis margarita), ki velja za zelo ogroženo vrsto. Večina teh muck živi namreč v ujetništvu, naravni življenski prostor pa predstavljajo predvsem odročni gorski predeli in puščave.

Saharske mačke se lahko pohvalijo z odličnimi telesnimi značilnostmi, ki so povsem prilagojene naravnemu okolju. Imajo poraščene šape, kar jih ščiti pred vročimi skalami, njihovo telo je bolj čokato, imajo pa tudi krajše tačke.

Umrl ji je partner 

Mačja mama treh kepic Rotem, je bila ponosna mama že leta 2012, ko je skotila štiri mladičke. Rotem je bila pripeljana iz Nemčije, mladičke je imela prvič s partnerjem Selo, ki so ga pripeljali s Poljske. Ta je lansko leto poginil, zato so iz Švedske pripeljali mačka Kalaharija, ki ga pa Rotem ni marala. Prav zato so bili oskrbovalci v živalskem vrtu toliko bolj presenečeni nad njeno brejostjo.

Oskrbniki upajo, da se bodo tri mačje kepice pridružile posebnemu vzrejnemu programu saharskih mačk, s katero želijo ponovno vpeljati vrsto v naravo.

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 1