Vizita za živali > Novice
36601 ogledov

"Vzeli so nam vse. Vzeli so nam dušo!"

Ambasadorji nasmeha - vlom Ambasadorji nasmeha
"Vzeli so nam vse. Še celo delovne uniforme. Hladilnika, štedilnik, računalnik, monitor, printerja, porezali so nam cevi, vzeli celo kemike, pribor ... " so razdejanje in krajo društvenih prostorov opisali pretreseni Ambasadorji nasmeha.

Člani Ambasadorjev nasmeha so včeraj doživeli neljubo presenečenje. Nekdo jim je razbil steno in skozi luknjo v zidu vlomil v društvene prostore na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Odnesli so jim vse, kar so imeli. Vzeli so jim tudi vso hrano za pse in mačke, ki so jo v četrtek dobili kot donacijo podjetja SPAR. Šlo je za okoli tisoč kilogramov hrane.

Opomin že v četrtek

Vlomi so se dogajali že dlje časa, nam je povedala pretresena članica Ambasadorjev nasmeha Urša Ivanovič. Že pred meseci so v društvenih prostorih, ki jim jih je v uporabo dala Mestna občina Ljubljana, ostali brez elektrike. Policisti so ugotovili, da je nekdo vlomil v prostore in snel glavno varovalko. Na srečo niso odnesli ničesar, kar ni držalo za kasnejše vlome.

V četrtek se je zgodba ponovila. Člani so prišli v prostore in ugotovili, da ni elektrike. "Pred tem smo ravno prejeli veliko donacijo podjetja SPAR. Okoli tisoč kilogramov pasje in mačje hrane smo zato zvečer odnesli v društvene prostore in ugotovili, da ni elektrike," nam je povedala Urša. Ugotovili so, da so nepridipravi vzeli varovalke in prerezali kable.

Urša se je v prostore vrnila v soboto zvečer, a ni mogla v notranjost. Trezorska protivlomna ključavnica se je zaradi poskusa vloma zataknila in tako vrat ni mogla odkleniti. Ko so prišli policisti, da bi zabeležili poskus vloma, so odkrili nekaj nenavadnega. Za stavbo so našli razbito steno, skozi katero so nepridipravi izpraznili prostore društva. "Ni več hladilnika, ni štedilnika, vzeli so celo jedilni pribor. Pobrali so nam delovne uniforme, na srečo so pustili vsaj pasje oprsnice. Odnesli so tudi novo donacijo," je žalostna Urša. "Vzeli so nam dušo," je povedala in dodala, da je marsikateri član prostovolnega društva tudi zajokal. 

"Prostori so zdaj neuporabni. Ne dela niti kotliček za vodo, vzeli so celo plastične cevi iz radiatorjev, na stenah visijo le naše slike in zahvale ..." je opisala. Žalostna je, ker si v društvu zaradi omejenih sredstev niso mogli privoščiti alarma in nadzora. 

Jok fantka Vizita za živali Deset dni jokal, ker ni želel imeti medvedka

Nujno potrebujejo pisarno in prostore za izobraževanje

Z novembrom začenjajo Ambasadorji nasmeha z izobraževanjem novih terapevtskih parov, zato javnost prosijo za začasne prostore, kjer bi lahko izvajali sobotna izobraževanja. Trenutni prostori so namreč popolnoma uničeni in bo potrebnega veliko časa za njihovo popravilo. Poleg tega potrebujejo tudi pisarniški material, med drugim računalnik, printer, projektor, monitor, zelo si želijo tudi hladilnika in štedilnika, saj so prostovoljci včasih po cele dneve v prostorih in imajo tako pri roki tudi hrano in pijačo. 

Če jim lahko ponudite začasne prostore ali kakšen kos opreme, jih pokličite na telefonsko številko +386 41 771 655 ali jim pišite na: info@ambasadorji-nasmeha.si.

ambasadorji nasmeha Vizita za živali Ambasadorji nasmeha praznovali prvih ducat

Obenem obljubljajo, da bodo na svojih spletnih straneh napisali vsa imena članov, ki imajo dovoljenja za izvajanje terapevtske pomoči. Bojijo se namreč, da bi prišlo do zlorab zaradi ukradenih uniform. 

Ambasadorji nasmeha za svoje prostovoljno delovanje potrebujejo tudi delovne uniforme in druge ukradene pripomočke, zato bodo veseli kakršnekoli donacije na njihov račun.

Njihovi podatki so: Slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali AMBASADORJI NASMEHA s številko računa TRR: 30000-0012629339. 

Vsaj 320 prostovoljnih ur na člana

Člani društva Ambasadorji nasmeha so v letu 2016 redno obiskovali kar 40 slovenskih ustanov, redno je na obiske hodilo 22 delovnih parov, pri čemer se je živalski del para tudi menjal, vodnik pa ostal isti.  Iz rednih obiskov so lani ustvarili vsaj tisoč prostovoljskih ur ob upoštevanju, da je v povprečju vsak par za pot potreboval eno uro, so opravili vsaj 2.000 ur.

Poleg tega so imeli še 50 predstavitvenih obiskov na različnih lokacijah po Sloveniji. Na nekaterih je sodelovalo tudi več oseb ali pa delovnih parov, nekateri dogodki pa so trajali tudi več dni skupaj. V letu 2016 je bilo opravljenih vsaj 320 ur na člana. V lanskem letu pa je skupno število opravljenih prostovoljskih ur skupaj z dogodki, predstavitvami, pripravo in seminarji okoli 10.000 ur.

ambasadorji nasmeha | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Komentarjev 8
  • Onlytime 21:32 08.oktober 2017.

    Ja, nekomu so šli na živce. Kako lahko gredo prostovoljci komu na živce? Mater je folk pokvarjen. Iz dneva v dan bolj. Predvidevam, da so jih motili bolj kužki, kot ljudje. Torej nekdo, ki ne mara psov, ne mara živali. ...prikaži več Pokvarjenci! Naj jim rak požre pljuča! Barabe.

  • supreme 20:03 08.oktober 2017.

    prekleta golazen pokvarjena.....

  • Avatar čavez
    čavez 13:19 08.oktober 2017.

    Ne rabiš bit pameten, vlomi so narejeni po naročilu nekdo rabi ta prostor.