Vizita za živali > Svetovalnica
51 ogledov

Psička je dlako in jo nato izbruha

Irski mehkodlaki pšenični terier Profimedias
Psička si je že trikrat povsem ogulila dlako na sprednjih tačkah ...

Vprašanje: Spoštovani, imam 9 let staro psičko pasme irski mehkodlaki pšenični terier. Lani januarja je bila sterilizirana. Od takrat pa do danes si je že trikrat povsem ogulila dlako na sprednjih nogah. Dlako poje in jo nato izbruha, da ne govorim, kako potem izgleda. Nikoli ni bila alergična in tudi sedaj na koži nog nima nikakršnih sprememb. Dlako med blazinicami šap ima postriženo, nima notranjih zajedalcev (redno dajem tablete), ima očiščene analne žleze, ni sprememb pri prehrani in tudi ne v načinu bivanja, ves dan je z menoj in ji ni dolgčas. Torej vse potencialno sem eliminirala. Ali mislite, da gre za kakšno nevrološko motnjo? Hvala vam za odgovor

Odgovarja Vice Zaninović, dr. vet. med., Prva-K klinika za male živali

Pozdravljeni!
Nevrološki vzroki so seveda možni, a je ob odsotnosti očitnejših nevroloških znakov potrebno izključiti bolj verjetna obolenja, v prvi vrsti dermatološka (alergije, dermatitisi in drugo). Zato najprej svetujem pregled pri dermatologu. Pri nas se lahko obrnete na dr. Stariha Pipan, tel.št. klinike je 012005180.
Lep pozdrav

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.