Vizita za živali
2307 ogledov

Vstopili v zavetišče in zastrupili pse

Lačni psi Profimedias
Nekaj psov je zaradi zastrupitve poginilo.

Zavetišče za pse v Kostariki je tarča "brezsrčnih ljudi", ki so krivi za smrt nekaj živali, so prepričani v organizaciji Territorio de Zaguates. "V zadnjih nekaj dneh so na naše posestvo vstopili neznanci z namenom škodovati našim psom," so zapisali v objavi na Facebooku. 

Na začetku marca je pred zoro nekdo vstopil na območje zavetišča in zastrupil 16 psov. Devet jih je zaradi strupa poginilo. Neznancem je uspelo pobegniti. Do podobnega poskusa je prišlo dva dni kasneje, ko so zaposleni s posestva pregnali dva v temno oblečena moška, pokrita s smučarskimi maskami. Uspelo jima je pobegniti, saj ju je na bližnji cesti čakal avtomobil. "V tem dogodku ni bil ranjen noben pes, med zasledovanjem pa se je ranil eden naših zaposlenih, na katerega se je eden od vsiljivcev spravil z mačeto. K sreči gre samo za površinsko rano," so povedali. 

V zavetišču pravijo, da ni prvič, da se ukvarjajo s takimi dogodki. Dogodek naj bi prijavili policiji. 

Po zadnjih podatkih imajo v zavetišču nekaj več kot 1000 psov. 

Komentarjev 1
  • Jožef Koprivnikar 14:19 23.marec 2018.

    Veliko so krivi starši, ki ljubljenčka nabavijo kot darilo otroku, kjer pa postane nadležen ga zavržejo kot kos neuporabnega perila.Tudi same alergije ki se pojavijo ob sprejemu kosmatinškov so lahko za živali usodne.Žival se zavrže tudi zaradi tega, ali pa ...prikaži več v stanovanju z laježem povzroča hrup ter je nadlega ostalim sostanovalcem.Vsekakor je potreben razum in nadzorovano leglo, zastrupitev ne reši ničesar le kaže naš odnos do živih bitij.