Slovenija
141 ogledov

Vizjak z novo službo v HESS

Andrej Vizjak Anže Petkovšek
Andrej Vizjak ne prejema več poslanskega nadomestila. Že mesec dni je kot vodja razvoja in investicij zaposlen v HESS.

Slovenski davkoplačevalci za nekdanje ministre in poslance še vedno plačujemo okrog 100.000 evrov na mesec. Med tistimi, ki so si že našli novo službo, je tudi Andrej Vizjak, nekdanji minister in poslanec SDS. Potem, ko mu na zadnjih volitvah ni uspelo priti v državni zbor, je nadomestilo prejemal do sredine septembra.

"15. septembra sem se zaposlil v družbi Hidroelektrarne na spodnji Savi d. o. o.," pove Vizjak, ki je v HESS-ju vodja razvoja in investicij. "Zadolžen sem torej za investicije, sodelujem pri Hidroelektrarni Mokrice, ki je trenutno v fazi presoje vplivov na okolje, tudi z drugimi investicijskimi projekti se ukvarjam in teh je kar nekaj," pove Vizjak in našteje projekt učinkovitejšega vzdrževanja akumulacijskih bazenov, nov informacijski sistem družbe, pridobivanje evropskega denarja. "Zadolžen sem tudi za komunikacijo s hrvaško stranjo, ker je zadnja hidroelektrarna praktično na meji, pri njej gre seveda za medsebojne vplive."

"Moja zaposlitev je za nedoločen čas, izbran sem bil na podlagi javnega razpisa," poudari Vizjak, ki plače ne dobiva v skladu z individualno, pač pa v skladu s kolektivno pogodbo. Nekdanji minister in poslanec iz vrst SDS, ki ga nekateri omenjajo tudi kot očeta posavskega energetskega lobija, je sicer magister elektrotehnike; po naših izračunih naj bi v skladu s kolektivno pogodbo mesečno torej prejel od 1.700 do 2.000 evrov neto.

Komentarjev 4
  • lukaz 18:48 20.oktober 2014.

    Jah, na Zavodu za zaposlovanje ga baje niso hoteli, ker je nezaposljiv, pa so ga v SS porinili k svojemu koritu.

  • Lavdan 16:39 20.oktober 2014.

    Spravili so ga k velikemu koritu kjer vedno kaj mimo pade, tako kot pri TEŠ u.

  • KOJAK 13:36 20.oktober 2014.

    On pa ni dobil službe preko vez on je namreč član SDS, najbolj poštene stranke na zemeljski obli.