Slovenija
24 ogledov

Vklenili so ga kolegi

Policisti Nik Rovan
Pedofilija. Policista priprli, ker naj bi se surovo znašal nad otrokom partnerice.

Zloraba. Policista, zaposlenega na ljubljanski policijski upravi (PU), naj bi po naših neuradnih informacijah pred dobrim mesecem aretirali zaradi suma, da je pretepal osemletnega otroka bivše zunajzakonske partnerice in z njim še drugače surovo ravnal. Takrat naj bi mu po zaslišanju preiskovalni sodnik odredil pripor. Pred dnevi pa naj bi policistu bivanje za rešetkami podaljšali za vsaj še en mesec. Preiskovalni sodnik naj bi namreč presodil, da bi policist na prostosti lahko vplival na domnevno žrtev in prijaviteljico, torej svojo nekdanjo partnerico, ali jima celo grozil.

Do tri leta zapora

Nekdanja partnerica naj bi namreč že pred dobrim letom policiji prijavila domnevno večletno nasilno znašanje bivšega partnerja nad njenim otrokom. Policistu naj bi zato grozila do tri leta zapora. Družina naj bi sicer živela v Šaleški dolini, skupaj pa skoraj do prijave domnevnih zlorab otroka. Policista naj bi kolegi pred dobrim mesecem aretirali na delovnem mestu. Zaradi bojazni, da bi se lahko prijetju upiral, naj bi ga celo vklenili.

Postopek vodijo tožilci

Postopek proti njemu so sprožili tožilci in policisti, ki na specializiranem tožilstvu obravnavajo kazniva dejanja, ki jih zagrešijo policisti. Zato so bili tudi na ljubljanski PU skopi s pojasnili o domnevno spornem obnašanju njihovega zaposlenega. Odgovorov na vprašanja, kdaj so prijavo dobili in kdaj točno so moškega prijeli, s tožilstva niso posredovali. Policist naj bi sicer pred časom delal kot kriminalist na Štajerskem, nato pa naj bi ga premestili v Ljubljano.

Komentarjev 1
  • zic 15:36 09.junij 2012.

    katastrofa, kot da ne bi živeli v 21. stoletju, folku se resnično meša in ubogi otrok, ker je v takšnih situacijah nemočn in pol na drugi strani zakompleksanci....ne vem, če je katerakoli kazen dovolj primerna.