Slovenija
100 ogledov

Vlada in sindikati čedalje bliže

Vlada je potrdila izhodišča za pogajanja s sindikati javnega sektorja, potem ko Žurnal24 main
Ob deseti uri sta se spet sešli vladna in sindikalna stran na temo rezov v plače javnih uslužbencev. Za znižanje regresa se niso dogovorili, pravi Ogrizek.

"Prišli smo do nekih točk, da smo z vlado blizu 90 oziroma 95 odstotkom, da se bomo nekako uspeli dogovoriti in sprejeti ukrepe. Vsaj upam, da bo tako," je dejal Aleksander Ogrizek, predsednik sindikata poklicnih gasilcev.

Ogrizek nam je povedal še, da sindikati niso pristali na znižanje regresov. Še vedno pa imajo težave z linearnim in kompresijskim znižanjem plač. "Bilo je rečeno sedemdeset odstotkov takoj, trideset pa v oktobru, ter da regres ostane takšen, kot je. Malce težav imamo z uskladitvijo znižanja plač. Ne vemo še, koliko bi vzeli tistim z najnižjimi in tistim z najvišjimi."

Pozvali so ga k umiritvi

Po besedah Ogrizka so pogajanja za nekaj čas prekinili in pozvali ministra Andreja Vizjaka, naj ne blati sindikatov. V petek jim je namreč na pogajanjih dejal, kaj se pritožujejo: "Šli bi na volitve in bi zmagali." Očital pa jim je tudi, da so se pogajali s figo v žepu.

Komentarjev 8
  • mmiillaann 16:39 07.maj 2012.

    Še vedno ne razumem zakaj naj bi imeli delavci v javnem sektorju več pravic kot delavci v privat sektorju? Če firma slabo stoji se običajno temu primerno znižajo plače. Če se delavec s tem ne strinja da odpoved in ...prikaži večn išče drugo službo ...Zakaj bi bilo v javnem sektorju drugače?

  • bojovi 16:18 07.maj 2012.

    Tistim ki imajo višje plače od 2500€ znižat na 2500€ ostalim pa pustit, pa se bo našparalo da še sami ne bodo vedeli da je to mogoče. Ampak kaj pa pričakujemo ko je JJ na oblasti.

  • crvit 14:46 07.maj 2012.

    Lej nisem noben genij pa jankovič nima z mano nobene povezave.Če pa si ti pod Majerjevim pritiskom pa ti jaz nič ne morem pomagat vsak pove kaj misli zato se ne sekiraj preveč če ti bodo znižali plačo in ti ...prikaži več boš zadovoljen z tem.