Slovenija
50 ogledov

Vlada združila šole v šestih primerih

Sers Katarina Pernat
Vlada je danes odločila glede združitve nekaterih srednjih šol po državi. Ministrstvo za izobraževanje sicer predvideva združevanje v osmih primerih, vendar so danes odločali o združevanju v šestih mestih, v katerih se šole združujejo že s 1. septembrom.

Vlada je na današnji seji združila Srednjo šolo Kočevje in Gimnazijo Kočevje tako, da ju je organizirala v enovito šolo, ki se imenuje Gimnazija in srednja šola Kočevje.

Z združitvijo se prekineta mandata ravnatelja obeh šol, za v. d. ravnateljice združene šole pa je vlada imenovala dosedanjo ravnateljico Gimnazije Kočevje Marjeto Kamšek. Svet šole novega mandata bo izvedel postopek imenovanja ravnatelja za nov redni mandat, so navedli na vladi.

V Novi Gorici je vlada Srednjo ekonomsko in trgovsko šolo pripojila k Tehniškemu šolskemu centru Nova Gorica tako, da se organizira kot njegova peta organizacijska enota - srednja šola. Ustanovila je Šolski center Nova Gorica. Ekonomska šola s pripojitvijo preneha obstajati kot samostojen pravni subjekt. Za v. d. ravnateljice organizacijske enote Srednja ekonomska in trgovska šola šolskega centra se imenuje dosedanja ravnateljica te šole Inga Krusič Lamut.

Vlada je ustanovila Šolski center Slovenj Gradec. V organizacijsko enoto Srednja šola Slovenj Gradec in Muta je združila Srednjo ekonomsko šolo, Srednjo gostinsko turistično in lesarsko šolo ter Srednjo šola Muta. Gimnazija in Srednja zdravstvena šola ostaneta samostojni organizacijski enoti.

S tem se sicer zmanjša število delovnih mest ravnateljev organizacijskih enot zavoda, vendar se ohrani funkcija direktorja, tri mesta ravnateljev organizacijskih enot in mesto ravnatelja višje strokovne šole. Za ravnatelja združene enote se imenuje dosedanjega ravnatelja Srednje ekonomske šole Bernarda Kresnika.

Vlada je z notranjo reorganizacijo Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik ustanovila Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik. Za v. d. ravnatelja šole vlada se imenuje dosedanjega ravnatelja/direktorja Šemsa Mujanoviča.

Vlada dve organizacijski enoti Srednje šole Črnomelj združuje v enovit zavod. S tem prenehata mandata ravnatelju Srednje poklicne in strokovne šole in ravnatelju Gimnazije, ki hkrati opravlja funkcijo direktorja zavoda. Za v. d. zavoda se po sklepu vlade imenuje dosedanjega ravnatelja Gimnazije Stanislava Vrščaja.

Vlada združuje organizacijske enote Srednje gradbene, geodetske in ekonomske šole Ljubljana v Srednjo gradbeno, geodetsko in okoljevarstveno šolo Ljubljana. Ta reorganizacija povzroči prenehanje obeh dosedanjih vodilnih delovnih mest. Za v. d. ravnatelja šole se imenuje dosedanjega ravnatelja organizacijske enote Srednja strokovna šola, ki je hkrati opravljal funkcijo direktorja zavoda, Vojka Goričana.

Združevanje nekaterih šol v Mariboru in Celju, ki se združujejo s 1. januarjem 2013, bo vlada obravnavala na eni izmed prihodnjih sej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.