Slovenija
49 ogledov

Vlada odpoklicala veleposlanika iz Zagreba

Ljubljana 26.01.10 Karel Erjavec, parlament, odstop,  Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 26.01.10 Karel Erjavec, parlament, odstop, Foto: Dejan Mijovic
Vlada je odpoklicala celo vrsto veleposlanikov, med drugim tudi veleposlanika v Zagrebu.

Vlada je na sredini maratonski seji potrdila odpoklic več veleposlanikov. Svoje položaje zapuščajo še veleposlaniki v Zagrebu, Rimu, New Delhiju, Brasiliji, Ankari in Podgorici.

Veleposlanica v Parizu Veroniko Stabej je zaradi razkritih zlorab službene kartice in domnevnih poneverb doletel predčasen odpoklic, drugim veleposlanikom pa bo potekel mandat. 

Med drugim je tako vlada na seji v sredo določila predlog o odpoklicu veleposlanika v Italiji Iztoka Mirošiča, ki je iz Rima pokrival še Tunizijo, Libijo, San Marino in Malto - ter veleposlanika na Hrvaškem Vojka Volka. Svoja položaja zapuščata tudi veleposlanik v Turčiji Milan Jazbec, ki je iz Ankare pokrival tudi Azerbajdžan, Libanon, Afganistan, Sirijo, Irak in Iran, ter veleposlanica v Indiji Darja Bavdaž Kuret, ki je iz New Delhija pokrivala še Bangladeš, Butan, Nepal in Šrilanko. Vsi našteti mandat zaključujejo 31. avgusta. 

Milena Šmit bo 30. septembra odpoklicana z mesta veleposlanice Slovenije v Braziliji, od koder je pokrivala še Bolivijo, Kolumbijo, Ekvador in Venezuelo, že 21. avgusta bo odpoklican veleposlanik v Črni Gori Vladimir Gasparič.

Veleposlanike imenuje in odpokliče predsednik republike z ukazom, ki se objavi v uradnem listu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Dixon 13:03 31.julij 2015.

    1. odpoklic: Erjavec. Nato se dalje pogovajamo o nadaljnjih ukrepih znotraj MZZ

  • dragec 08:37 31.julij 2015.

    Ne, tvojemu pleškotu, ki te je zaplodil

  • Lavdan 15:05 30.julij 2015.

    Korla bi morali odpoklicati za vse večne čase, a kaj ko je nekaterim tako zlezel pod kožo, da ne morejo brez njega.in ga še kar naprej volijo.