Slovenija
28 ogledov

Vlada odrezala Nyberga in Manssona

Miro Cerar Saša Despot
Vlada je predčasno razrešila tako predsednika upravnega odbora kot izvršnega direktorja DUTB.

Vlada je v razpravi ugotovila, da so kljub pozivom ministrstva za finance ostale neskladnosti izplačil in nove plačne politike v Družbi za upravljanje terjatev (DUTB). Tako so ugotovili, da pri predsedniku upravnega odbora Larsu Nybergu obstajajo razlogi za predčasno razrešitev zaradi kršitev dolžnosti člana upravnega odbora DUTB.

Vlada je odpoklicala tudi glavnega izvršnega direktorja Torbjörna Manssona, ker je ugotovila, da je tudi pri njem prišlo do resnih nepravilnosti.

Državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja je pojasnil, da je vlada Manssona odpoklicala kot člana upravnega odbora, z mesta glavnega izvršnega direktorja pa ga bo razrešil upravni odbor DUTB.

Odpravnine naj ne bi bilo

Dragonja je še povedal, da bo vlada morebitnemu uveljavljanju odpravnine nasprotovala. Finančni minister Dušan Mramor je pred dnevi dejal, da Nybergu odpravnina ne pripada, ker so pogodbe neizvršnih direktorjev v celoti usklajene.

 

Premier Miro Cerar je poudaril, da pri odločitvi za Nybergovo razrešitev in Manssonov odpoklic ne gre za kakršenkoli politični poseg v korporativno upravljanje. "Nasprotno. Danes smo morali sprejeti take odločitve zato, da zagotovimo zakonito in transparentno delo DUTB," je dejal.

Trije člani upravnega odbora ostajajo

Do imenovanja novega člana upravnega odbora bodo preostali trije člani - Marko Simoneti, Imre Balogh in Janez Širovnik - med sabo izbrali tistega, ki bo opravljal funkcijo predsednika do imenovanja novega neizvršnega direktorja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
  • s.i.k. 14:03 07.oktober 2015.

    .še vedno me Močno zanima, KAJ TOČNO je DELO vseh teh, katerih (omenjenih) se mi nazivov jih ne da kopirat

  • ennanova 08:39 07.oktober 2015.

    Zlagoma in složno v nevzdržnoUbogi izvršni in neizvršni direktorji DUTB: garajo kot črna živina in delajo dan in noč po črki zakona, sedaj pa še plač ne bi smeli imeti, kakršne pač imajo! Za zjokat, saj si jih zaslužijo. ...prikaži več Zbudite se že enkrat in ne bodite zavistni! Za denar …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/2506-zlagoma-in-slozno-v-nevzdrzno

  • Ferluci 07:37 07.oktober 2015.

    Trdi marmor pravi: delali dobro, zaupanja pa nimajo. Kaj zdaj? Torej ker so delali dobro, jim odpravnina v vsakem primeru pripada. Zanimivo je samo, čigavega zaupanja nimajo. Spet še ena izmed mnogih neumnosti rdečekravatnikov.