Slovenija
133 ogledov

Vlada razpustila občinski svet

Kostanjevica na Krki
Vlada predlaga državnemu zboru, da predčasno razpusti občinski svet v Kostanjevici na Krki, ker dve leti zapored ni sprejel proračuna.

Vlada predlaga DZ predčasno razpustitev občinskega sveta v Kostanjevici na Krki, saj dve leti zapored ni sprejel proračuna, je vlada sporočila prek Twitterja. Razlog za nesprejem proračunov je spor med županom in svetniško večino, ki praktično onemogoča delovanje občinskega sveta.

Kostanjeviški zadnji občinski mandat namreč zaznamuje spor med županom Ladkom Petretičem in svetniško večino. Ta zahteva revizijo vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje, župan pa tega noče, ker meni, da je zadeva končana. Delovanje občinskega sveta je zato praktično onemogočeno, njegove seje so skoraj praviloma nesklepčne, občina pa drugo leto zapored deluje brez sprejetega proračuna.

Spor med županom in svetniki

Spor so skušali pomagati zgladiti tudi predstavniki službe za lokalno samoupravo na ministrstvu za javno upravo, ki so se 12. aprila o tem pogovarjali z županom in s svetniki. Takrat so Kostanjevičanom predlagali ustanovitev pomiritvene skupine, ki bi določila osnovne okvire za sprejetje proračunov. Pri tem so predlagali, da bi temeljni vzrok spora, vlaganja v telefonijo, zamrznili in da bi odločitev o tem prepustili novemu svetniškemu sklicu, a so svetniki tudi ta predlog kategorično zavrnili.

Ker se niso uspeli dogovoriti, je ministrstvo vladi predlagalo razpustitev občinskega sveta. Ta pa je danes predlog tudi podprla.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • drejca1 07:54 09.junij 2017.

    Sploh je potrebno ukinit to gnilo občino. Namenjena je samo temu, da nekaj ljudi "lufta " na njej.Nesposobni , arogantni in skorumpirani do amena.