Slovenija
16 ogledov

Vlada utegne v nedeljo prodati Telekom

Telekom Slovenije Saša Despot
Vlada bo o prodaji Telekom britanskemu Cinvenu glasovala jutri. SD je pričakovano danes že naznanil, da so proti.

Na današnji izjavi za javnost je prvak SD Dejan Židan povedal, da bo jutri predlagal, da se prodajni postopek Telekoma zaključi. Njegova odločitev sicer ni presenečenje, saj SD prodaji Telekoma že vseskozi nasprotuje. Tako je Židan še včeraj izpostavil, da v "SD sicer nasprotujemo prodaji Telekoma skladu Cinven, vendar SD ne bo izsiljevali partneric in pogojevali nadaljnjega sodelovanja v koaliciji".

V SD vidijo težavo predvsem v "nestrateškosti" kupca, saj je britanski sklad Cinven v prvi vrsti investicijski sklad. Kot pravijo sami so osredotočeni na vlaganje v finančni, zdravstveni, tehnološki in telekomunicijski sektor. Pojavljajo pa se tudi vprašanja več milijonskega jamstva država za odprte tožbe Telekoma.

SMC naj bi bil za

V Desusu zaenkrat o svojem glasovanju molčijo, a so v preteklosti že večkrat glasovali proti prodaji Telekoma. Odločilni glas pri prodaji pa bodo imeli v stranki SMC - ta ima tudi večino v vladi - kjer pa naj bi se po navedbah Financ že odločili, da podprejo prodajo.

Cinven za ceno delnice ponuja med 110 in 130 evrov, trenutno pa ta na borzi znaša nekaj manj kot 100 evrov. Tudi zaradi nejasnosti pri privatizaciji, se je cena delnic v zadnjem letu znižala za okoli 30 odstotkov.

Komentarjev 8
  • mph 21:43 06.junij 2015.

    Tukaj povsem podpiram Kitajce, kjer dobijo ekonomski zločinci najslabše vrste strelski vod. To bi vsi morali imeti.

  • mph 21:41 06.junij 2015.

    Za krast si je treba vedno vzet čas. :-)

  • jezero 19:48 06.junij 2015.

    Je cerar pudl spletkarja v DUTB ministra Mramorja? Sicer ne moremo razumeti njegovi nameri, škoditi državi Sloveniji.