Šport
60 ogledov

Umrl dvakratni olimpijski prvak

vladimir petrov Profimedias
Umrl je dvakratni olimpijski hokejski prvak in član mednarodnega hokejskega hrama slavnih Vladimir Petrov.

V devetinšestdesetem letu starosti je zaradi raka preminil legendarni ruski hokejist Vladimir Petrov, so sporočili z Ruske hokejske zveze, ki jo je Petrov vodil sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja. Petrov je s Sovjetsko zvezo osvojil dva olimpijska naslova in bil devetkrat svetovni prvak.

''Petrov je bil morda najmočnejši člen sovjetske državne reprezentance, z rokami kovača in izbočenim vratom, 100-kilogramska gmota mišic z najredkejšim ruskim orožjem - grozeč strel z zamahom,'' je nekoč zapisal novinar Wayne Coffey.

''On je bil izjemen igralec in velik človek,'' je ob smrti hokejista povedal legendarni sovjetski vratar Vladislav Tretiak. ''Ambiciozen in vztrajen. Pregovarjal se je s trenerji, tudi z največjim Anatolijem Tarasovim. Njegova vztrajnost je bila ključ do njegovih zmag. Do poslednjih dni je naredil vse za hokej. Ko premini človek takšnega kova, žalujemo,'' je dodal Tretiak.

Petrov je z Valerijem Harlamovom in Borisom Mihajlovom sestavljal izjemno napadalno trojko Sovjetske zveze. Kariero je končal leta 1983 in bil potem med drugim predsednik ruske zveze ter na čelu klubov CSKA Moskva, Spartak Moskva in SKA Sankt Peterburg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.