Svet
8 ogledov

Vladimir Putin prosi za pomoč

Vladimir Putin Youtube
Ruski predsednik je pozval britanske in druge mednarodne letalske strokovnjake, da preučijo črno skrinjico vojaškega letala Su-24, ki ga je Turčija sestrelila konec prejšnjega meseca, ker je zaostrilo odnose med državama.

Prošnja za pomoč oz. za preučitev črne skrinjice s strani neodvisnih strokovnjakov je prišla zatem, ko je ruski premier Dimitrij Medvedjev včeraj omenil, da je sestrelitev ruskega letala mogoče dojemati tudi kot zadostno opravičilo za vojno.

Kaj so države v 20. stoletju storile v takšnih okoliščinah? Začele vojno,” je rekel Medvedjev za Russia Today, medij, ki sicer uživa podporo Kremlja. "To je bil neposreden napad na tujo državo. Vojna je seveda najslabša stvar, ki bi se lahko razvila iz incidenta, zato je odločeno, da ne bomo odgovorili s simetričnim odgovorom na dejanje Turčije," je dodal Medvedjev.

Uradni Kremelj je sicer po sestrelitvi letala večkrat jasno zavrnil vsakršne obtožbe, da je rusko vojaško letalo kršilo turški zračni prostor, kar je podkrepljeno tudi s satelitskimi posnetki. Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj medijem pokazal črno skrinjico iz ruskega sestreljenega letala in poudaril, da je obrambno ministrstvo dobilo jasna navodila, da skrinjice ne odpira, dokler ne bo določena mednarodna ekipa neodvisnih strokovnjakov, ki naj bi pregledala vsebino.

Kot je povedal ruski obrambni minister Sergej Šojgu, je črno skrinjico letala suhoj su-24 na območju sestrelitve letala našla sirska vojska. Putin je ob tem po poročanju nemške tiskovne agencije dpa izrazil upanje, da bo črna skrinjica osvetlila, kaj se je zgodilo 24. novembra na sirsko-turški meji.

Komentarjev 4
  • Dolfi 17:58 10.december 2015.

    Nena ga serji ,te bojo zablokirali!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:16 10.december 2015.

    Sej zakaj bi pa bili pametni in pametoval, če so pa za ustvarjanje mnenj zadolženi komentatorji? Oni pač povedo kaj se je zgodil pol si pa vsak ustvari mnenje tako kot želi. To je desničarstvo ...individualizem. V praksi je pa ...prikaži veča seveda tako da so ljudje ovce in ne znajo kritično razmišljat in dobijo napačne vtise. Ampak to se ne da objektivno opredelit ker tud vtisi so subjektivni. Če nekdo pač ne razume širše slike jo pač ne razume..ne morš ga v to prisilit. Če boš pa probal in bo več teksta pa tud ne boš dost dosegel ker večina itak ne bere daljših sestavkov. Enostavno je tempo življenja prehiter da bi se folku dal brat pa razmišljat.

  • mrki 14:28 10.december 2015.

    Vladimir Putin prosi za pomočRuski predsednik je pozval britanske in druge mednarodne letalske strokovnjake, da preučijo črno skrinjico vojaškega letala Su-24, ki ga je Turčija sestrelila konec prejšnjega meseca, ker je zaostrilo odnose med državama.-----------------------------------------------matr ste glupi ...prikaži več na Žurnalu24 - še sanja se vam ne zakaj je Putin to rekel!! sej ni čudn , da je SLO v takem KURCU kot je ko pa imamo take novinarje!! Bog se vas usmili !!