Svet
10 ogledov

Vladimir Putin: Rojstni dan na drsalkah

Vladimir Putin na drsalkah Youtube
Včerajšnji običajni dan Vldimirja Putina; pred spanjem je odredil bombandiranje Sirije z vojnih ladij v kaspijskem morju, zjutraj ga je razveselil obrambni minister z odličnim rezultatom napada, popoldne si je oblekel hokejski dres in obul drsalke ter premagal tudi nasprotnike na ledu.

Od začetka napadov na Sirijo v Rusiji vlada prava putinmanija, ki je vrhunec dosegla včeraj. Ruski predsednik je obeležil 63. rojstni dan; osrednje praznovanje so pripravili v Sočiju, kjer je bila na sporedu tudi hokejska tekma, ki so jo celo predvajali na nacionali televiziji.

Predsednik Vladimir Putin je ekipo sestavil s svojimi priljubljenimi oligarhi, dodal obrambnega ministra, pomagali pa so jim nekateri nekdanji ruski hokejski zvezniki. Nasprotni gol je branila ekipa amaterske lige.

Tekma se je končala z izidom 15:10 v korist – pričakovano – Putinove ekipe, zvezdnik tekme pa je bil – pričakovano – Putin sam. Zabil je sedem golov.

Pred tekmo je ruski predsednik pripravil kratek govor: “Vi navdušujete milijone naših državljanov, da se ukvarjajo s kulturo in športom. Ne gre le za hokej, tu so tudi rokoborba, atletika, gimnastika, streljanje… Kdor naporno dela in si utira pot do zmage, bon a koncu gotovo zmagal,” je poudaril Putin. Množica je navdušeno ploskala.

“Privedite mi kalifa!”

Medtem se nadaljujejo napadi ruskih sil v Siriji; še vedno trdi, da napada “vse teroriste”, čeprav je po nekaterih poročilih v napadih umrlo tudi neznano število civilistov in upornikov, ki uživa podporo zahoda.

Kot pišejo arabski mediji, povzemapa jih BBC, je ruski predsednik Putin ukazal, da se čim prej odpre iskanje kalifa Abu Bakr Al-Baghdadija, ki naj bi se skrival v oporišču Islamske države v Raqqi. Kot pišejo arabski mediji, Putin vztraja, da tako kalifa kot nekatere ostale vidne pripadnike Islamske države ruski vojaki najdejo ali žive ali mrtve.

V kolikor jih ujamejo žive, naj bi jim sodili pred sodiščem, v kolikor pa bodo že mrtvi, bodo njihova trupla vsem pokazana. Putin naj bi vztrajal, da se ne sme zgoditi isto kot z Osmo bin Ladnom, katerega smrt je še vedno etiketirana kot vojaška skrivnost. 

Komentarjev 2
  • novispenjac 10:24 08.oktober 2015.

    diktator. Red bo naredil zlepa ali zgrda. Ampak bodimo pošteni, če bo iztrebil ISIS in druge ameriške plačance, bo to dobro za nas, ker bo sem prihajalo manj ilegalnih migrantov. Sicer pa, dragi putin, izvoli nekaj slik al Bagdadija s ...prikaži več senatorem Johhnom McCainom, da ga lažje najdeš:http://www.siasat.pk/forum/showthread.php?278873-photo-showing-John-McCain-with-ISIS-leader-Abu-Bakr-Al-Baghdadi

  • Papaja Popi 10:13 08.oktober 2015.

    Ne maram Putina.Zelo ga ne maram.Sploh ga ne maram.Sploh ga ne trpim.Ampak , če bo naredil red med temi musliči..............................