Šport
66 ogledov

Putin: Skregano z zdravo pametjo

vladimir putin EPA
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v Kremlju sprejel ruske reprezentante in ob tem izjavil, da bodo igre v Riu de Janeiru brez popolne ruske ekipe oškodovane. Zaradi sistematskega državnega dopinga je namreč brez udeležbe na igrah ostalo preko 100 ruskih športnikov in športnic.

"Nedvomno je dejstvo, da je odsotnost ruskih športnikov v Riu - nekateri med njimi so v samem vrhu svojih športov - izjemno zmanjšuje in bo zmanjšalo kakovost borb in pomen spektakla v prihodnjih dogodkih," je Vladimir Putin dejal v Kremlju.

"Drugi športniki razumejo, da bo kakovost njihovih kolajn drugačna," je dodal. Ruski predsednik je govoril 49 športnikov, ki jih je sprejel, vključno z atletskima zvezdama Jeleno Isinbajevo in Sergejem Šubenkovom, ki bosta morala, kot številni drugi iz atletske reprezentance, izpustiti igre.

Prav tako je Putin kritiziral odločitev, da krovne športne organizacije izključijo nekatere ruske športnike z iger. "Trenutni položaj ne presega samo pravnih vidikov, temveč je skregana z zdravo pametjo," je dejal Putin. Kljub temu, da bo Riu v manjkalo preko 100 ruskih športnikov, pa se je država izognila najhujšemu, da z iger izključijo celotno reprezentanco.

Dokončnega seznama še ni

Mednarodni olimpijski komite je sicer požel tudi precej kritik, saj se v nedeljo ni odločil za najbolj drastični ukrep, torej za izključitev celotne ruske reprezentance, pač pa je to breme prepustil odločitvi posameznih panožnih zvez, ki tako same odločajo o usodi športnikov iz svojih športov.

Dokončni seznam prepovedi nastopov tako še ni oblikovan, igre se v Braziliji začnejo 5. avgusta. Poleg atletov so do zdaj brez iger ostali še nekateri ruski plavalci, dvigalci uteži, rokoborci, veslači in kajakaši na mirnih vodah. Poleg 67 reprezentantov v atletiki, na igre ne sme še 41 ruskih športnikov iz drugih disciplin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.