Svet
18 ogledov

Putin priznal: "Ljubim in sem ljubljen"

Vladimir Putin EPA
Natove sile gradijo nov Berlinski zid s svojim vplivom na države, ki mejijo na Rusijo, je danes na letni tiskovni konferenci povedal ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski predsednik Vladimir Putin je mnenje glede tako imenovanega Natovega Berlinskega zidu izpostavil v odgovoru na novinarsko vprašanje, ali bomo zopet živeli v razdeljenem svetu. "Želimo si, da naši partnerji dojamejo, da je najboljši način razvoja tisti, s katerim se preneha graditi zidove in se začne graditi prostor za humanitarno delovanje," je dodal Putin.

"Bila sta dva vala širitve Nata. Protiraketni ščit blizu naših meja, ali ni to že zid? Naši partnerji so se odločili, da so zmagovalci, da so imperij in da so drugi njihovi vazali, ki jim morajo slediti," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Ruski predsednik je uporabil metaforo glede napetih odnosov: "Zahod Rusijo vidi kot medveda. Tega medveda bi rad okoval v verige, da bi sedel v tišini in jedel med, da bi na ta način skril svoje kremplje. Si res želimo postati preparirana žival," je Putin vprašal prisotne novinarje.

Okrevanje v dveh letih

Ruski predsednik Putin skuša pomiriti zaskrbljenost zaradi najhujše finančne krize pod njegovo 15-letno vladavino. "Tudi pod najbolj neugodnimi pogoji lahko takšne razmere trajajo največ dve leti," je poudaril.

"Izboljšanje bi lahko nastopilo tudi hitreje," je ob tem poudaril Putin; za letos je napovedal 0,6-odstotno gospodarsko rast, napovedi za prihodnje leto pa ni podal.

Komentarjev 5
  • KLOBO 15:14 18.december 2014.

    he, he....Nič se ne boj, regres bo !!

  • KLOBO 15:13 18.december 2014.

    Kaj ti, bolnik, sploh lahko preživiš dan brez kalimerota!!!!

  • STF 14:42 18.december 2014.

    Zavzel bi Ukrajino, ampak krivi so pa drugi.