Svet
125 ogledov

Vandali zazidali vrata vlaka

Vlak z zazidanimi vrati
1/3
Policija Hamburg
Nemška policija išče vandale, ki so dobesedno zazidali ena od vrat na vlaku podzemne železnice. Potniki sprva sploh niso pomislili, da je nekaj narobe.

Policija v nemškem Hamburgu išče vandale, ki so se v noči na četrtek namesto z grafiti na vlak podzemne železnice spravili kar z zidaki. Ker "parkirišče" za vlake ni bilo posebej varovano, so vdrli v enega izmed vagonov in z osmimi vrstami siporeks zidakov ter cementnim lepilom povsem zaprli odprtino. 

Vlak je s postaje krenil nekaj po tretji uri zjutraj, pri tem pa strojevodja sploh ni opazil posebnosti. Nanjo ga niso opozorili niti potniki, zato je vlak vozil kar 12 postaj, preden je eden od zaposlenih na postaji opazil posebnost pri enem od izhodov, poroča Local.de.

Vračala sem se domov z dela, ko je vlak pripeljal tako kot vedno. Šele ko so se pred menoj odprla vrata, sem opazila, da so zazidana. Vendar pa ni temu nihče dajal pretirane pozornosti, zato sem tudi sama mislila, da gre pač za nekakšno novost," je povedala ena od potnic.

Vlak so nato takoj vzeli iz uporabe in se lotili razbijanja odprtine. Škode je za okoli 10.000 evrov, policija pa kljub pozornemu gledanju posnetkov varnostnih kamer še ni našla vandalov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.