Slovenija > Črna kronika
61 ogledov

Vlamljal v času, ko so bili stanovalci doma

vlom tat vlomilec Shutterstock
Kamniški policisti so prijeli 28-letnika, ki je vlamljal v stanovanjske hiše v času, ko so bili stanovalci doma. Ko so ga lovili policisti, je klical na 113, da bi preusmeril pozornost.

Marca je na območju Policijske uprave Kamnik prišlo do serije drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, kjer je storilec dejanje izvršil v času, ko so bili stanovalci doma.

Policisti so mu z intenzivno preiskavo prišli na sled in v torek popoldne ugotovili, da se 28-letni osumljenec skriva v stanovanju na Jakopičevi ulici v Kamniku. Ko je osumljeni opazil policiste, je zaradi možnosti bega in preusmeritve policistov na številko 113 lažno naznanil rop na Ljubljanski cesti, ki naj bi ga izvrševala dva zamaskirana neznanca. Ko so se policisti vozili na kraj domnevnega ropa, so ugotovili, da gre dejansko za lažno naznanitev dogodka. V tem času pa je osumljeni zbežal skozi balkon stanovanja ter splezal po žlebu. To je opazil občan, ki je obvestil policiste, ki pa so bili takrat že na kraju. Osumljenca so nato izsledili in prijeli.

28-letniku so policisti odvzeli prostost in ga bodo predvidoma s kazensko ovadbo zaradi suma storitve štirih kaznivih dejanj velike tatvine na predrzen način in kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policisti sicer nadaljujejo s preiskavo tovrstnih kaznivih dejanj tudi na območju Domžal. Osumljeni je bil za takšna kazniva dejanja že obsojen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.