Šport > Košarka
150 ogledov

Slovenec prepričal NBA ekipo

KZS Saša Despot
Slovenski košarkar Vlatko Čančar je postal član ekipe Denver Nuggets.

Košarkarska ekipa lige NBA Denver Nuggets je na letošnjem naboru, ki je potekal v četrtek v Brooklynu, kot 49. s seznama skupaj 60. igralcev izbrala slovenskega krilnega igralca Vlatka Čančarja, ki trenutno igra za srbsko ekipo Mega Leks.

20-letni Koprčan se najverjetneje ne bo nemudoma preselil v ZDA. Morda se bo udeležil poletne lige za Nuggets, čeprav njegovi načrti še niso znani.

Čančar košarko igra poklicno od leta 2015, ko je podpisal pogodbo za Union Olimpijo, kasneje junija lani pa se je preselil v Srbijo, kjer igra v državni ligi in ligi ABA. Aprila letos je dal svoje ime na seznam za nabor NBA.

Ker gre za mladega košarkarja, ga bo ekipa Nuggets najverjetneje pustila še nekaj časa igrati v Evropi, da se še malce razvije.

Za zdaj naj bi mu primanjkovalo še eksplozivnosti, vendar pa v NBA 203 centimetre visokega slovenskega reprezentanta opisujejo kot igralca s solidnimi veščinami z žogo.

Čančar je enajsti slovenski košarkar, ki je bil izbran na naboru lige NBA. Pred njim so si izbor prislužili Marko Milič (1997, Philadelphia 76ers), Radoslav Nesterović (1998, Minnesota Timberwolves), Primož Brezec (2000, Indiana Pacers), Boštjan Nachbar (2002, Houston Rockets), Sani Bečirović (2003, Denver Nuggets), Beno Udrih (2004, San Antonio Spurs), Saša Vujačić (2004, Los Angeles Lakers), Erazem Lorbek (2005, Indiana Pacers), Uroš Slokar (2005, Toronto Raptors), Goran Dragić (2008, San Antonio Spurs).

Prvi izbor na letošnjem naboru je pripadel Philadelphii, ki je izbrala 19-letnega branilca Markelleja Fultza, v minuli sezoni člana Univerze v Washingtonu. Ekipa Los Angeles Lakers si je zagotovila usluge Lonzoja Balla, Boston Celtics so se odločili za Jaysona Tatuma. Najvišje izbrani Evropejec je bil 20-letni Finec Lauri Markkanen, ki ga je kot sedmega izbrala Minnesota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.