Slovenija
23 ogledov

Valenčičeva prinesla le deset podpisov

Martina Valenčič Martina Valenčič
Uradno potrjeni kandidati: Türk, Zver in Pahor. Valenčičeva praktično brez podpisov podpore.

Kot so sporočili iz Državne volilne komisije, včeraj tik pred iztekom roka nihče ni na novo vložil predsedniške kandidature. DVK je kandidature Danila Türka, Boruta Pahorja in Milana Zvera že potrdila.

Do ponedeljka lahko kandidati še umaknejo soglasje h kandidaturi, kar pa ni pričakovati, da se bo zgodilo. Predvidoma v torek bodo na DVK izžrebali vrstni red kandidatov.

Valenčičeva prinesla le deset overjenih glasov

Po pričakovanjih pa je DVK zavrnila kandidaturo Martine Valenčič. Ta je podpise sicer prinesla pravačasno, a je bilo overjenih le deset, vložiti pa bi jih morala pet tisoč.

Predstavnik njene kandidature in njen partner Boris Valenčič je že napovedal pritožbo. Na seji DVK se je oklical za "prvega slovenskega kralja" in ocenil, da zato njegova podpora Valenčičevi zadostuje za kandidaturo. Pritožbo nad odločitvijo DVK sicer lahko vloži v roku 48 ur.
Direktor DVK Dušan Vučko je po seji komisije v izjavi novinarjem pojasnil, da bo DVK počakala na odločitev Vrhovnega sodišča RS glede pritožbe.


Komentarjev 4
  • ursulinko 16:17 18.oktober 2012.

    Čez 4 leta bom kandidiral......imam 4 podpise ......JUPI!!!

  • siesta 16:07 18.oktober 2012.

    Kot da ni dovolj,da se iz države norčujejo izvoljeni fantje politikitantje,moramo dobiti še dozo norčevanja od "pseudo-intelektualcev"?..Potem se pa sprašujemo kdo nam bo posojal,pardon,investiral denar v nas...HALO..bi vi posojali denar taki državi,kjer se vsak,ki ima 5 minut časa,norčuje iz nje?..Raje ...prikaži več zaprimo trgovino,tega podalpskega kiča itak ne bo nihče več kupoval.

  • ursulinko 15:43 18.oktober 2012.

    če pa bi ta SUPERINTELIGENTNA zmagala...pa takoj vrnem državljanjstvo in se odselim ...pa magar u bosno!!!! GOD SAVE THE QUEEN....