Šport
66 ogledov

Malezijci razmišljajo o umiku

Vettel Red Bull VN Malezije Malezija trening Sepang formula 1 EPA
Malezijci razmišljajo, da nekaj let ne bi več prirejali dirke formule 1, potem ko jim z vodstvom tekmovanja leta 2018 poteče pogodba. Dirka v Sepangu namreč po besedah državnih veljakov Maleziji ni prinesla zadostnih pozitivnih ekonomskih učinkov.

Dirka formule 1 za sabo potegne ogromne stroške pri organizaciji, Maleziji pa ne uspeva prodati dovolj vstopnic, da bi se prireditev splačala. Tudi prodaja televizijskih pravic ni dosegla želenih učinkov, vodilni možje pa se bodo sestali v prihodnjih tednih in odločali o prihodnosti dirke.

Dirkališče sicer lahko sprejme 120.000 navijačev, a si je do zdaj dirko ogledalo največ 45.000 ljudi, tudi televizijski prenos ne doseže velikih množic, organizacija dirke pa od Malezijcev zahteva milijone dolarjev.

Ob začetku dirke leta 1999 je bila Malezija prva dirka v Aziji z izjemo Japonske, eden glavnih pokroviteljev vodilne ekipe Mercedes, malezijski Petronas, pa se v zadnjem času ukvarja z veliki finančnimi težavami zaradi nizkih cen nafte na svetovnih trgih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.