Slovenija
14 ogledov

Vnema protestnikov pošla?

Protest v Ljubljani
1/16
Saša Despot
Borna udeležba na protestu, na katerem so zahtevali odstop ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Protest tudi na Ptuju - župan Štefan Čelan šel med občane.

Protest se je začel ob 16. uri, vendar je takrat pred mestno hišo sameval le en sam protestnik. Nekoliko kasneje se mu je pridružila še peščica, zbralo se jih je okoli 100, vendar pa so se že razšli.

Na t. i. drugi ljubljanski vstaji so protestniki zahtevali odstop ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Facebookovci na protest vabijo z geslom "Zorana na Ciper, s parkomati vred". Protest je potekal mirno, vzklikali so "Mafija" in "Lopovi".

Protesti danes potekajo tudi v Mariboru.

Tudi druga ptujska vstaja mirno

Tudi na Ptuju, kjer so prav tako pripravili drugo vstajo, so protesti minili mirno, prišlo je okoli 100 ljudi. Protestniki so že čez dan na trgu obesili plakate z vsebino proti občinski oblasti in ptujskemu županu Štefanu Čelanu. Čelan se je tokrat protesta udeležil in odgovarjal na vprašanja jeznih protestnikov.

Protestniki namreč Čelanu očitajo sporno kadrovanje, krivijo ga tudi za slabe ekonomske razmere ter za izumiranje starega mestnega jedra. Ob tem pa organizatorji dogodka županu in njegovim sodelavcem očitajo tudi korupcijo in klientelizem ter gradnjo trgovskih centrov namesto stanovanj.
"Čas je, da zahtevamo spremembe. Dovolj je bilo klientelizma in dela proti Ptuju. Ptujčani, stopimo skupaj za boljši Ptuj. S srcem za Ptuj," so zapisali.

 

Komentarjev 30
  • Milan Samide 23:52 14.december 2012.

    26.člen URS, ( pravica do povračila škode)Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori ...prikaži veči oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.Če bi se politiki in vodilni izvajalci javnih pooblastil zavedali tega člena URS, SI .Država in (njene institucije , izvoljeni poslanci) bi pregnala lopove in od njih zahtevala povračilo škode, ki so jo naredili državi in državljanom. Denar bi dobila od tistih, ki so jo okradli. O tem govori ta 26. člen URS.

  • Zoran Jovanovic 14:44 12.december 2012.

    dej mucek mal se pomir. s temi politčnimi forami lahko kvečjemu še na vasi moriš

  • Zoran Jovanovic 14:43 12.december 2012.

    nč ni pošlo. preprosto imamo radi našega lopova JayZ. pač krade tako kot vsi ostali a vsaj imamo nekaj od njega. od janše imamo le to da bomo kmalu goli, bosi in lačni hodili po svetu