Slovenija
23 ogledov

Voda je zalivala hiše, gasilci na pomoč s protipoplavnimi vrečami

Iška vas Anže Petkovšek
Močne padavine so v nedeljo popoldne in zvečer po Sloveniji, zlasti na Vipavskem povzročile številne težave. Meteorna voda je predvsem zalivala stanovanjske objekte, zaradi česar so veliko dela imeli gasilci, ki so črpali vodo in postavljali protipoplavne vreče, je razvidno z dnevnega biltena uprave za zaščito in reševanje.

Po 18. uri je v občini Ajdovščina zaradi močnih padavin na območju Vrtovina narasel hudournik in ogrožal stanovanjski objekt, v Gaberjah je potok prestopil bregove, v Vrtovinu in Budanjah je meteorna voda poplavila prostore v stanovanjskem objektu ter v Ajdovščini je voda zalila prostore doma starejših občanov. Posredovali so gasilci, ki so prečrpali meteorno vodo iz poplavljenih prostorov ter zavarovali pred morebitnim udorom vode.

Tudi v občini Vipava so morali posredovati gasilci zaradi močnih padavin. V kraju Lože, Slap in Erzelj je voda zalila prostore stanovanjskih objektov, v kraju Goče pa silos s krmo za živino. V kraju Spodnja Branica v občini Nova Gorica je meteorna voda zalila rastlinjak, v Braniku pa ogrožala stanovanjski objekt.

Na območju naselij Kodreti, Čehovini in Dolanci v občina Komen je voda na več mestih meteorna voda poplavila cestišče, ogrožala več stanovanjskih objektov, zalila eno klet, stanovanjski in gospodarski objekt ter hlev.

Neurja tudi drugod po državi

Neurja so zaznamovala nedeljski večer tudi na vzhodu države. Gasilci so čistili poplavljeno cestišče tudi na cesti Sveti Tomaž-Mala vas ter Koračice-Ormož v občini Sveti Tomaž na Štajerskem.

Voda je poplavila tudi glavno cesto Dravograd-Maribor in ogrozile stanovanjski objekt na Mariborski cesti v Dravogradu. Promet je bil do nekaj čez 21. uro sprva popolnoma, nato pa delno zaprt. Višina škode še ni znana.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.