Svet
61 ogledov

Voda potopila turistično obalo

Poplave v Kalabriji
1/8
EPA
Obilno deževje, ki je zajelo jug Italije, je povzročilo veliko gmotno škodo na privlačnem turističnem območju v Kalabriji.

Obilno deževje, ki je zajelo jug Italije, je povzročilo veliko gmotno škodo na privlačnem turističnem območju. Voda je potopila obalo Kalabrije na jugu Italije, kjer se trenutno nahaja na tisoče turistov.

Guverner regije Mario Oliviero je razglasil izredne razmere in za pomoč poprosil nacionalne oblasti. Zaradi nemogočih razmer so v regiji ustavili železniški promet.

Oblasti sedaj poskušajo oceniti škodo, predvsem v zgodovinskem mestu Rossano, ki je bilo posebej prizadeto.

Turiste evakuirali iz kampov

"Pozivam meščane, da ostanejo v hišah, ter da gredo na prosto, samo če je to nujno potrebno," je župan Giuseppe Antioniotti včeraj svetoval prebivalcem na svojem območju.

Evakuirati so morali turiste, ki so bili nastanjeni v avtokampu, reševati a so morali tudi okoli 40 turistov v poplavljenih hotelih.

Poplavilo znano plažo Tropeji

Popolnoma je poplavilo tudi znano plažo Tropeji, na fotografijah pa se vidi, kako je voda nosila avtomoble in poplavljala hiše.

Lokalnim prebilcem so prišli na pomoč tudi gasilci iz sosednjih regije Kampanije in Lacije.

Kalabrija, ki predstavlja prednje stopalo na italijanskem škornju, je že večkrat utrpela katastrofalne poplave in bila priča zemeljskim plazovom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.