Slovenija
16 ogledov

Voda se bo podražila

ilustracija voda, pipa, pitna voda Boštjan Tacol
Zneska za položnici za Vodovod in Nigrad deset evrov višja.

"Vem, da bo to udarec za proračune uporabnikov, a tako nerazvojno ne moremo več misliti," pravi mariborski župan Andrej Fištravec. Za decembrsko sejo mestnega sveta je namreč pripravljen predlog povišanja omrežnine na položnicah Vodovoda in Nigrada. Pri prvem se bo omrežnina dvignila za pet evrov in pol, omrežnina na položnici Nigrada pa bo višja za slabih pet evrov. Skupaj bodo torej Mariborčani s prihodnjim letom plačali okoli deset evrov na mesec več.

Pri komunali brez sprememb

Cene storitev javnih podjetij ostajajo nespremenjene, torej takšne, kot so že nekaj let. "Podjetja bodo morala poiskati notranje rezerve," pravi Fištravec. Denar, ki ga bodo podjetja zbrala z višjo omrežnino, pa ne bo ostal pri njih, temveč se bo pretočil nazaj v občinski proračun za investicije v kanalizacijsko infrastrukturo. "Gre za zagotavljanje temeljnih potreb, evropskega denarja v prihodnji perspektivi za te investicije ne bo," dodaja župan. J. K. S.

Komentarjev 6
  • Boštjan Bele 08:23 13.december 2013.

    Torej... gremo spet na ulice? Ker tako ROPAT pa se ja ne bomo pustili!!!

  • Boštjan Bele 08:22 13.december 2013.

    ja pa halo??? to je vec kot 100% podrazitev!!! pa kaj ste normalni??? dajte nam najprej vodovodno napeljavo pri nas zrihtat, ne pa da kopljete vsak teden pa zaflikate luknjo na cevi! Za ta denar ki ste ga do sedaj ...prikaži več porabili za krpanje manjsih lukenj, bi imeli z delom vred cev polozeno po celi kamniski grabi!!! s kanalizacijo in novim asfaltom vred!!!

  • erikkk 11:10 12.december 2013.

    Se strinjam ...