Šport
22 ogledov

Dve zmagovalki, Mazejeva 22.

Tina Maze EPA
V Söldnu se je začela nova sezona alpskega smučanja. Tina Maze že v prvi vožnji veleslaloma ni bila med najhitrejšimi, na drugi progi pa je še poslabšala uvrstitev. Osvojila je 22. mesto, zmagali sta Mikaela Shiffrin in Anna Fenninger.

Tina Maze se je na drugo progo podala kot 16. s prve vožnje, a ji ni uspelo popraviti vtisa. Izgubila je namreč še nekaj mest, pred nastopom najboljših 15 pa je bila deveta. Po odstopih Manuele Moelgg in pete na prvi progi Lare Gut je tekmo sklenila z 22. mestom (+4,72). Mazejeva je podobno odprla tudi minulo sezono, ko je bila v Söldnu 18.

Pred nastopom zadnje deseterice je sicer z odlično drugo vožnjo vodila Viktoria Rebensburg. Nemko je kot prva ugnala domačinka Kathrin Zettel, ki je imela na prvi progi osmi najhitrejši čas, pred obe pa je nato prišla še Eva-Maria Brem. Avstrijka je v vodstvu ostala do nastopa rojakinje Anne Fenninger, ki je v minuli sezoni osvojila tudi veliki kristalni globus. Sledil je le še nastop Američanke Mikaele Shiffrin, ki je nato ciljno črto prečkala z enakim časom kot Fenningerjeva.

Neuspešna prva vožnja

Mazejeva je na včerajšnjem žrebu številk izvlekla trinajstico, Ana Drev bi se morala na progo podati kot 31., a je zbolela, Katarina Lavtar je nastopila s številko 44, Tina Robnik pa 62.

Po nastopih najboljše sedmerice je bila v prvem teku v vodstvu Shiffrinova, ki si je nabrala devet stotink prednosti pred Fenningerjevo. tretja Francozinja Tessa Worley pa je zaostala za 42 stotink.

Vrstni red vodilnih se nato ni spreminjal, v boj za visoka mesta pa ni posegla tudi najboljša slovenska smučarka vseh časov. Mazejevi se je namreč prvi nastop ponesrečil, v cilj pa je prišla s 3,97 sekunde zaostanka za vodilno ameriško smučarko. Po nastopu prve petnajsterice je bila 13., za takrat 12. Rebensburgovo pa je zaostala za nekaj manj kot dve sekundi. Odstopili sta Anemone Marmattan in Dominique Gisin.  

Po nastopu najboljše trideseterice je bila Črnjanka uvrščena na 16. mesto, kasneje pa se nobeni od tekmovalk ni več uspelo uvrstiti pred njo. Lavtarjeva je na prvi progi odstopila, Robnikova pa je imela še na zadnjem vmesnem merjenju 30. čas prve vožnje, a je nato ob veliki napaki podvojila svoj zaostanek za Shiffrinovo (+ 8,86). Na koncu je osvojila 43. mesto.

Izidi: 
1. Anna Fenninger (Avt)                 2:39,85 
  . Mikaela Shiffrin (ZDA)                 + 0,00
3. Eva-Maria Brem (Avt)                     0,27
4. Kathrin Zettel (Avt)                         0,29
5. Federica Brignone (Ita)                   0,37
6. Viktoria Rebensburg (Nem)             0,58
7. Tessa Worley (Fra)                        1,57
8. Maria Pietilä-Holmner (Šve)             1,76 
9. Nadia Fanchini (Ita)                        1,83 
10. Tina Weirather (Lie)                      2,54
...
22. Tina Maze (Slo)                            4,72

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.