Magazin > Odnosi in prosti čas
943 ogledov

Vodič po analnem seksu

Carmen Ortega Flynet
Spolna praksa, ki jo nekateri obožujejo, drugi pa so odločeni, da je ta cona namenjena zgolj in samo enemu opravilu. Če vas skrbi bolečina, higiena ali kaj tretjega, vendar ste vseeno radovedni, sledite tem korakom, ki vas bodo počasi, a zagotovo popeljali v analna nebesa.

Post. Razmislite o tem, kaj boste dali v želodček. Hrana, ki napenja ali vam povzroča prebavne motnje, vsekakor ni primerna. Vsak sam najbolje ve, kaj neugodno vpliva na njegovo prebavo, zato se take hrane ognite že dan pred analnim odnosom.

Klistir. Analni spolni odnos zahteva višji higienski standard. Najbolj učinkovit je klistir, ki ga uporabite tik pred odnosom. Priporočljiva je tudi uporaba kondoma. Nikoli pa z nezaščitenega analnega seksa ne presedlajte na vaginalnega, ne da bi si pred tem dobro umili intimne predele.

Analni čepki. Pogosto je strah pred analnim odnosom strah pred bolečino. Brez skrbi, tudi če je vaš partner bogato obdarjen, to ni ovira. Poskrbite le, da se vaša zadnjična odprtina prilagodi na partnerjevo velikost. Pripravite jo lahko s pomočjo analnih čepkov v različni velikosti ali vibratorja, ki je manjši kot penis vašega izbranca.

Lubrikant je pripomoček, brez katerega pri analnem seksu enostavno ne gre. Zadnjična odprtina ni naravno navlažena tako kot vaginalna, zato je lubrikant ključen tako za užitek kot tudi vaše zdravje, saj lahko penetracija na suho močno poškoduje črevesne stene.

Masaža. Ključ je v sproščenosti, če ne boste sproščeni, bo partner težko prodrl v vas, vas pa bo zaradi bolečin vse skupaj minilo. Masaža anusa sprošča mišice in omogoča lažjo penetracijo. Lotite se je lahko s prsti (dolgi nohti tukaj niso zaželeni) ali s pomočjo vibratorja.

Primeren položaj. Vzemite si čas. Analni seks, vsaj na začetku, ni spolni akt, ki bi ga opravili v petih minutah. Sproščenost, zaupanje, masaža, postopna penetracija in iskanje primernega položaja pač potrebujejo svoj čas. Pasji položaj, ki ga pri tovrstnem odnosu pogosto vidimo v filmih za odrasle, za začetnike ni najbolj primeren. Za prvič se morda uležite na bok ali hrbet. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.